Пекін має намір на переговорах вимагати від США гарантій своїх інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пекін має намір на переговорах вимагати від США гарантій своїх інвестицій

709
Делегація КНР під час першого раунду китайсько-американського стратегічного діалогу у Вашингтоні має намір вимагати від США вживання заходів зі стабілізації курсу долара і гарантій безпеки китайських інвестицій.
"Китайська сторона запропонує США вжити відповідних заходів для забезпечення стабільності обмінного курсу долара і зажадає гарантій безпеки китайських інвестицій у США", - заявив у середу на брифінгу помічник міністра фінансів КНР Чжу Гуанъяо.
Майбутня зустріч у Вашингтоні є першим раундом двостороннього діалогу щодо стратегічних питань як політичного, так і економічного характеру.
До приходу до влади в США Барака Обами між двома країнами велися самостійно два стратегічні діалоги - щодо економічних і щодо політичних питань.
Китай є зараз найбільшим у світі власником американських держпаперів. Раніше повідомлялося, що Китай у травні збільшив вкладення в держпапери США на $38 млрд - до $801,5 млрд. За три роки до 30 квітня 2009 року вкладення Китаю в держпапери США виросли більш ніж у два рази, до $763,5 млрд, за даними міністерства фінансів США. На кінець квітня вкладення в US Treasuries становили 38% золотовалютних резервів Китаю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас