Білорусія перекрила російський нафтопровід в Латвію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія перекрила російський нафтопровід в Латвію

Енергетика
1371
Міністерство з надзвичайних ситуацій Білорусії тимчасово заборонило експлуатацію білоруської ділянки нафтопродуктопроводу "Унеча-Вентспілс" (належить російському АТ "Транснафтопродукт") через незадовільний технічний стан, повідомив начальник прес-служби білоруського МНС Віталій Новицький.
"З міркувань екології транзит нафтопродуктів вирішено призупинити. Усі неполадки, які були виявлені під час діагностики трубопроводу, були усунуті частково. У зв'язку із цим і прийнято таке рішення", - розповів Новицький.
При цьому він відзначив, що німецька компанія, яка проводила перевірку трубопроводу, виявила близько 1100 дефектів. "До 17 липня - терміну, який був установлений для усунення неполадок, було усунуто тільки 254 дефекти", - повідомив голова прес-служби.
Він нагадав, що на даній ділянці нафтопроводу в 2007 і 2008 роках уже траплялися аварії, коли дизельне паливо, яке транзитується по нафтопроводу, потрапляло в приплив Західної Двіни і розливалося на площі 100 квадратних метрів. При цьому представник МНС повідомив, що прокачування на білоруській ділянці буде відновлено, коли компанія "Захід-Транснафтопродукт" усуне дефекти.
"Захід-Транснафтопродукт" входить до складу ВАТ "Транснафтопродукт", яке є власником білоруської ділянки нафтопродуктопроводу, що йде з Унечи (Брянська область) у Вентспілс (Латвія).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас