Мінфін США вимагає посилення нагляду за діяльністю рейтингових агентств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США вимагає посилення нагляду за діяльністю рейтингових агентств

161
Міністерство фінансів США опублікувало проект реформи регулювання діяльності рейтингових агентств, підготовлений адміністрацією президента Барака Обами, що вимагає збільшення обсягів інформації, що розкривається, і жорсткості нагляду за такими компаніями, пише газета The Wall Street Journal.
Мінфін пропонує заборонити рейтинговим агентствам консультувати ті компанії, відносно яких проводяться рейтингові дії. Також рейтингові агентства повинні будуть розкривати інформацію про ті суми, які емітенти платять за їхні послуги. Рейтингові звіти будуть включати історію виплат емітентів за останні 2 роки.
Ще одним нововведенням може стати публікація попередніх рейтингів.
Згідно із законопроектом Комісія із цінних паперів і бірж (SEC) США буде перевіряти правила, процедури та методику визначення рейтингів. Для цього в складі SEC буде утворений новий відділ.
"Ці заходи приведуть до посилення системи регулювання всіх рейтингових фірм", - відзначається в повідомленні міністерства фінансів США.
Основною метою регуляторів є зниження залежності інвесторів від кредитних рейтингів.
"В останні роки інвестори занадто покладалися на рейтингові агентства, які найчастіше не могли точно описати ризики оцінюваних продуктів", - стверджує Мінфін.
Законопроект був переданий на розгляд Конгресу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас