"Газпром" щорічно "резервує" для Міллера 2,2 млрд рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" щорічно "резервує" для Міллера 2,2 млрд рублів

Енергетика
1057
У бюджеті "Газпрому" існує рядок "Резерв голови" (зараз це Олексій Міллер), і на цей рік під цю видаткову статтю виділено 2,2 млрд рублів. Про це повідомило анонімне джерело в Білому домі.
Внутрішні бюджети компаній - закрита інформація, але в держкомпаній вони проходять через чиновників, відзначає видання. "Щороку в бюджеті "Газпрому" ми бачимо рядок "Резерв голови", - говорить співрозмовник газети. - Але що це таке, знають одиниці".
Представник "Газпрому" пояснив в інтерв'ю виданню, що цей рядок - непередбачені видатки соціального характеру. "Їде, приміром, хтось із керівників "Газпрому" у регіон, а там бабуся при камерах просить провести їй газ, і це при камерах же обіцяють", - уточнює співробітник компанії. Крім цього, є й інший загадковий рядок - "Непередбачені видатки", який "коштує" близько 1 млрд рублів. Але що це таке, газета не змогла з'ясувати. Планові видатки "Газпрому" на рекламу, благодійність і спонсорство перебувають у районі 5,5 млрд рублів.
Резерв голови "Газпрому" - це всього лише 0,06% його торішнього виторгу. Однак з погляду пересічних громадян 2,2 млрд рублів - близько 500 скромних однокімнатних квартир у Москві або річні виплати приблизно 33 тисяч пенсіонерів (при середній пенсії 5500 рублів), резюмує видання.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас