Міжнародні кредитори не вірять Латвії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні кредитори не вірять Латвії

464
Міністр фінансів Латвії Ейнарс Репше впевнений, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) не вірить у здатність балтійської республіки виконати взяті на себе зобов'язання щодо наданого організацією кредиту в розмірі 7,5 млрд євро.
Латвія переживає важку економічну кризу. ВВП країни в першому кварталі 2009 року впав на 18%. Країна звернулася по допомогу до МВФ, Єврокомісії та інших фінансових структур. До 2011 року республіка повинна одержати від них позику в розмірі 7,5 млрд євро.
МВФ і Єврокомісія зажадали, щоб дефіцит державного бюджету республіки не перевищував 5% ВВП. У квітні дефіцит перевищив цей рівень, і МВФ відмовився перерахувати Латвії грошовий транш, не продовживши договір на надання допомоги.
У той же час Єврокомісія після тривалих переговорів вирішила перерахувати Латвії в липні черговий транш у розмірі 1,2 млрд євро.
"Міжнародні кредитори не вірять Латвії. Кредитори не впевнені, що Латвія зуміє обмежити бюджетний дефіцит, стан якого з погіршенням економічної ситуації усе більше ускладнюється", - сказав Репше.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас