Уряд дещо пом'якшив умови купівлі землі комунальної або держвласності у розстрочку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд дещо пом'якшив умови купівлі землі комунальної або держвласності у розстрочку

Казна та Політика
532
Земельна ділянка, що перебуває в державній або комунальній власності, може бути продана з розстрочкою платежу за умови оплати покупцем протягом 30 календарних днів після нотаріального засвідчення договору купівлі-продажу не менше 50% платежу, який перераховується в державний і місцевий бюджет.
Відповідні зміни вносяться постановою Кабінету міністрів України №747 від 17 липня 2009 року в Порядок здійснення розрахунків по розстрочених платежах за придбання земельної ділянки державної або комунальної власності, затверджений постановою уряду №381 від 22 квітня 2009 року.
Раніше розстрочка платежу надавалася покупцям у випадку сплати ними протягом 30 днів платежу в повному обсязі в держбюджет і не менше 50% платежу в місцевий бюджет.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України затвердив порядок здійснення купівлі землі державної і комунальної власності з розстрочкою платежів до п'яти років за згодою обох сторін.
При цьому покупець не має права провести продаж або інше відчуження даної ділянки до повних розрахунків за договором купівлі-продажу.
У постанові також відзначається, що розрахунки по платежах здійснюються шляхом погашення вартості ділянки рівними платежами не рідше одного разу на три місяці відповідно до графіка або ж одноразово в повному обсязі в термін, що не перевищує трьох місяців після внесення першого або чергового платежу. При цьому під час визначення розміру платежу враховується індекс інфляції згідно з даними Державного комітету статистики.
У випадку порушення покупцем терміну погашення частини платежу він зобов'язаний оплатити неустойку відповідно до договору купівлі-продажу і законодавства.
При цьому прострочення по платежу більш ніж на два місяці є підставою для припинення розстрочки платежу і залишок платежу підлягає стягненню продавцем з покупця у встановленому законом порядку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас