Ющенко: Стратегічні відносини України і США в останні роки зміцнюються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Стратегічні відносини України і США в останні роки зміцнюються

278
Президент України Віктор Ющенко відзначив, що в останні роки стратегічні відносини України і США постійно зміцнюються. Про це глава української держави сказав на початку зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом, повідомляє прес-служба В.Ющенка.
В.Ющенко привітав Дж.Байдена з його першим візитом в Україну.
"Я хотів би, щоб Ви привезли додому з України сильні враження. Ви перебуваєте в європейській країні, де панує демократія, і де відбуваються дуже важливі процеси", - сказав президент. Він також відзначив, що в здійсненні внутрішніх реформ Україна просувається вперед.
Під час зустрічі глава держави відзначив стратегічний характер двосторонніх відносин, підтверджений у хартії Україна-США про стратегічне партнерство від грудня 2008 року.
В.Ющенко запевнив у необоротному просуванні України шляхом демократії і прогресі демократичних політичних та економічних реформ. "Я задоволений тими внутрішніми процесами, які відбулися в останні чотири роки. Ми одержали фундаментальні права, у нас реалізоване демократичне право вибору", - підкреслив він.
З української сторони в переговорах беруть участь голова секретаріату президента Віра Ульянченко, секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Раїса Богатирьова, заступник секретаря РНБО Володимир Огризко, т.в.о. міністра закордонних справ Юрій Костенко, т.в.о. міністра оборони Валерій Іващенко, заступник голови секретаріату президента Андрій Гончарук, посол України в США Олег Шамшур, уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, керівник офісу президента України Руслан Демченко.
Дж.Байден перебуває з робочим візитом в Україні з 20 по 22 липня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас