Кількість банківських пограбувань в Іспанії значно збільшилась на фоні кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість банківських пограбувань в Іспанії значно збільшилась на фоні кризи

Кримінал
178
В Іспанії відзначається істотне збільшення числа банківських пограбувань, пише газета The New York Times.
Згідно з даними Асоціації банків Іспанії, число таких злочинів у першому півріччі 2009 року на 20% перевищило рівень, зафіксований за підсумками аналогічного періоду 2007 року.
При цьому якщо торік уперше на злочин пішли 7% від загального числа грабіжників, то цього року цей показник злетів на 20%.
"Ми маємо безробіття, голод і гроші, що зберігаються в банках, і ці три фактори, поєднуючись, приводять до такого результату, - відзначає представник однієї з найбільших іспанських профспілок CC.OO Хосе Мануель Мурсія. - Банки відмовляють людям у видачі кредитів, компанії не можуть вирішити свої проблеми, і безробіття росте". "Люди не можуть виплатити іпотеку, і логічніше пограбувати банк, ніж аптеку", - додав він.
Безробіття в Іспанії становить 20%, це максимальний рівень серед країн Європи. Аналітики прогнозують скорочення ВВП країни цього року на 4,2%.
Незважаючи на те, що керуючі банків заперечують зв'язок між скороченням економіки і збільшенням числа пограбувань банків, багато іспанців вважають, що ці тенденції - не просто збіг. Цієї точки зору також дотримується профспілка банківських службовців, що недавно переконала уряд країни класифікувати пограбування як професійну небезпеку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас