НБУ пригрозив банкам санкціями за порушення при оцінці кредитних ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пригрозив банкам санкціями за порушення при оцінці кредитних ризиків

913
Неправильне визначення банками категорій кредитних операцій може стати основою для проведення позапланових інспекційних перевірок і застосування до кредитно-фінансових установ певних заходів впливу, повідомив Національний банк України (НБУ) у листі банкам (№ 8-211/3041-13704).
"Виявлено порушення банками вимог законодавства України під час видачі кредитів своїм позичальникам, що свідчить про ігнорування банками вимог законодавства, низький професіоналізм працівників, відсутність контролю над своїми структурними підрозділами (відділеннями, філіями), що може привести до визнання недійсними кредитних договорів і договорів забезпечення", - відзначається в листі.
За даними НБУ, виявлено застосування фіктивних показників під час розрахунків банками резервів під кредитні ризики і при здійсненні класифікації кредитного портфеля: такі дії дозволяли банкам навмисно занижувати розмір сформованих резервів під кредитні ризики.
У листі відзначається, що від усунення виявлених порушень буде залежати вирішення питань надання кредитної підтримки від НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас