Цього року "Київенерго" планує замінити у квартирах споживачів близько третини застарілих електролічильників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цього року "Київенерго" планує замінити у квартирах споживачів близько третини застарілих електролічильників

Енергетика
279
Цього року АК "Київенерго" планує встановити 113 тис. сучасних електролічильників. Як інформує прес-служба "Київенерго", відповідно до законодавства, енергокомпанія повинна вилучити лічильники електроенергії старої конструкції до 2012 року. У Києві налічується близько 1 млн. електролічильників, з яких понад 300 тис., – старої конструкції, що підлягають заміні. Відповідно до затвердженої інвестиційної програми "Київенерго", в 2008 році були встановлені 71 тис. електролічильників.
За словами заступника начальника Центру електрообліку АК "Київенерго" Василя Вознюка, нові електронні лічильники точніші і відповідають вимогам законодавства України.
Як він відзначив, у старих індукційних лічильників електроенергії згодом росте похибка, і їх показники стають меншими від реально спожитої електроенергії. Це пов'язано як з електричними властивостями, так і з механічним зношуванням приладів. Крім того, низька чутливість таких лічильників не дозволяє враховувати споживання малопотужної побутової техніки (телефони, годинники, теле- та радіоапаратура в режимі очікування та ін.).
"Тому споживачі можуть спостерігати збільшення показників на нових лічильниках, але вони є реальними", - заявив В.Вознюк.
"Київенерго" відзначає, що у випадку виникнення сумнівів у споживача в правильності роботи лічильника він повинен звернутися в міжрайонну сервісну ділянку (МСД) Енергозбуту за місцем проживання з письмовою заявою. Зняття та опломбовування лічильника, що підлягає експертизі, проводяться в присутності споживача.
На місце знятого лічильника встановлюється інший, перевірений і опломбований Держспоживстандартом, з аналогічними або кращими технічними характеристиками. Експертиза лічильника проводиться за рахунок ініціатора винятково в представництві Держметрстандарту в присутності споживача і представника енергопостачальника. При виявленні невідповідності похибок лічильника його класу точності споживачеві робиться перерахунок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас