Вето Президента на Бюджетний кодекс Тимошенко назвала службовим злочином — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вето Президента на Бюджетний кодекс Тимошенко назвала службовим злочином

Казна та Політика
679
Використання права вето Президентом України Віктором Ющенком відносно Бюджетного кодексу прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає посадовим злочином. Про це вона заявила журналістам на брифінгу. За словами Ю.Тимошенко, вона має намір провести переговори з Партією регіонів для об'єднання у Верховній Раді, щоб подолати вето Президента. Як повідомлялося, Президент України В.Ющенко ветував закон про внесення змін у Бюджетний кодекс України.
За словами першого заступника голови Секретаріату Президента України Олександра Шлапака, нова редакція Бюджетного кодексу не вирішує основного питання місцевого самоврядування, відповідності покладених на органи місцевого самоврядування видаткових повноважень ресурсам, які для цього виділяються. Розрахунки нормативів бюджетної забезпеченості майже не прив'язані до реальної ціни соціальних послуг.
По-друге, за його словами, Бюджетний кодекс фактично розвалює інтеграцію адміністративно-територіальних одиниць у єдину державу, консервує нинішню систему адміністративно-територіального устрою, створює нові ризики для наростання міжрегіональної напруги і напруги на лінії "село-місто".
По-третє, відзначив О.Шлапак, "складається враження, що реалізація цього Бюджетного кодексу на практиці можлива винятково через ручне керування з боку Кабінету Міністрів і Міністерства фінансів, оскільки навряд чи вдасться досягти збалансованості державного і місцевих бюджетів".
"По-четверте, політизація і піаризація проблем нового Бюджетного кодексу, до яких удався уряд, непідготовленість і суєта термінового впровадження його порочних положень додають враження, що Бюджетний кодекс необхідний не як реальна реформа державних фінансів, а як черговий передвиборний трюк, який разом з ідеями продовження повноважень голів органів місцевого самоврядування дорого буде коштувати нашій державі в майбутньому", – сказав О.Шлапак. За його словами, Президент не виступає за повне скасування і вже направив свої пропозиції щодо зазначеного закону у Верховну Раду.
Раніше прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляла, що якщо В.Ющенко не підпише нову редакцію Бюджетного кодексу, то Верховній Раді необхідно буде спробувати подолати вето, і для цього доведеться домовлятися з депутатами від Партії регіонів, у яких на сьогоднішній день "золота акція" з вирішення даного питання. При цьому прем'єр відзначила, що якщо зміни в Бюджетний кодекс все-таки не вдасться ввести в дію цього року, то в наступному році ці документи обов'язково будуть підписані новим Президентом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас