У Тимошенко вирішили, що найнижчу точку падіння економіка вже пройшла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Тимошенко вирішили, що найнижчу точку падіння економіка вже пройшла

Казна та Політика
672
Показники виробництва за червень поточного року продемонстрували позитивні зрушення в промисловості і ще раз підтвердили, що найглибша точка падіння пройдена, і економіка поступово починає рухатися вгору. Про це повідомили в прес-службі Міністерства економіки України з посиланням на міністра Богдана Данилишина.
За словами міністра, про це свідчить кілька факторів: зростання у червні обсягів промислового виробництва на 3,1% до травня; зниження обсягу промислового виробництва в червні до червня 2008 року на 27,5%, що є найменшим показником падіння виробництва з початку поточного року. Крім того, показовим є те, що з початку року галузь, яка займає 2-е місце після металургії в структурі реалізованої промислової продукції – виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – показала приріст у червні до червня 2008 року на рівні 0,9%. "Це є дуже вагомим позитивним фактором", - відзначається в повідомленні Мінекономіки.
За даними міністерства, ще одним показником поліпшення ситуації в економіці є те, що вперше з початку року в певних регіонах спостерігалося нарощування обсягів виробництва до відповідного місяця попереднього року.
"Виходячи з пожвавлення внутрішніх процесів в Україні і перших ознак того, що на світовому ринку ситуація також починає поступово поліпшуватися, можна чекати формування в другому півріччі поточного року, як і передбачалося, постійної тенденції до уповільнення темпів падіння виробництва і повернення в 2010 році національної економіки на траєкторію зростання", - відзначається в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас