Опитування: Більшість росіян за скасування пенсійного віку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Більшість росіян за скасування пенсійного віку

Казна та Політика
1258
Низький рівень пенсійного забезпечення змушує росіян працювати і після настання віку виходу на пенсію. За даними соціологів, 69% росіян вважають за необхідне скасувати пенсійний вік і дати можливість громадянам працювати стільки, скільки вони захочуть і зможуть, пише ділова інтернет-газета IFX.RU.
Пенсійний вік у Росії - 55 років для жінок і 60 років для чоловіків - є одним з найнижчих у Європі. Економісти б'ють тривогу: у зв'язку зі старінням нації число пенсіонерів у країні збільшується, у той час як кількість працездатних громадян, які фактично оплачують пенсії старим, скорочується.
Аналогічна ситуація - у всіх розвинених країнах Європи, для яких характерна низька народжуваність. Влада країн, стурбована зростанням соціального навантаження на працюючих громадян, шукає вихід.
Найбільш радикально на демографічну драму відреагував уряд Великобританії. Недавно там уже підвищили пенсійний вік до 65 років, а тепер вирішено взагалі скасувати вікову межу виходу на заслужений відпочинок. Крім складностей з демографією, ще однією із причин такого рішення стало те, що зараз багато літніх людей зберігають робочу активність і можуть принести користь державі до похилих років.
У Росії також пенсіонери, в основному, воліють працювати. В 55-60 років багато з людей ще повні сил, а вбогий розмір пенсії не дає їм розслабитися і цілком віддатися відпочинку. У зв'язку із цим росіяни здебільшого підтримали рішення британського кабінету. Про те, що подібна реформа необхідна й у Росії, заявили 69% опитаних дослідним центром порталу Superjob.ru громадян.
Однак, багато з тих, що висловилися за скасування пенсійного віку, саме пояснюють, що ця межа у Росії і так багато в чому фіктивна, тому що люди продовжують працювати і після цього терміну, щоб забезпечити собі гідний рівень існування. "У нас і так багато пенсіонерів продовжують працювати після виходу на пенсію"; "У Росії це теж необхідно ввести, тому що на нашу злидарську пенсію прожити неможливо", - говорять вони.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас