Вкладники Укрпромбанку звинувачують Мінфін у затягуванні початку процедури рекапіталізації фінустанови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладники Укрпромбанку звинувачують Мінфін у затягуванні початку процедури рекапіталізації фінустанови

Казна та Політика
4835
Ініціативна група вкладників Укрпромбанку (Київ), що входить в групу найбільших, звинувачує Міністерство фінансів у затягуванні початку процедури рекапіталізації фінустанови. Про це говориться в повідомленні ініціативної групи вкладників.
"По Укрпромбанку реально зроблено все, щоб його можна було рекапіталізувати, і заперечення Міністерства фінансів є несуттєвими і формальними", - говориться в повідомленні.
Вкладники відзначають, що Укрпромбанк виконав усі умови для рекапіталізації державою: зменшив статутний фонд до розміру регулятивного капіталу; погодив із НБУ індивідуальний порядок рекапіталізації, що передбачає реорганізацію банку з ТОВ у публічне акціонерне товариство під час процедури рекапіталізації; домовився про реструктуризацію 95% зовнішніх боргів.
При цьому зовнішні кредитори Укрпромбанку в письмовій формі заявили про готовність реструктуризувати борги банку при його рекапіталізації державою, що, на думку НБУ, свідчить про досягнення принципової домовленості про реструктуризацію.
У той же час, на думку Мінфіну, такі листи кредиторів банку не свідчать про досягнення домовленості про реструктуризацію боргів.
"Вкладники Укрпромбанку вважають заперечення Мінфіну формальними відмовками, які свідчать про небажання чиновників Мінфіну приймати зважені рішення щодо системного банку, у якому зосереджені гроші більш ніж мільйона вкладників", - говориться в повідомленні.
Вкладники Укрпромбанку вимагають від влади прийняття зважених і відповідальних рішень щодо рекапіталізації, які не дозволили б допустити банкрутства фінустанови та погіршення економічної ситуації в країні.
Як повідомлялося, 10 червня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про те, що рекапіталізація банку "Надра" і Укрпромбанку залежить від результативності переговорів даних фінустанов з їхніми кредиторами щодо реструктуризації заборгованості.
На початку липня Укрпромбанк заявив, що домовився про реструктуризацію 95% зовнішніх позик.
13 липня директор департаменту з питань участі держави в капіталізації банків Міністерства фінансів Теймур Багіров повідомив журналістам, що заяви про домовленість щодо реструктуризації 95% зовнішніх позик Укрпромбанку є передчасними.
За його словами, варіант, при якому держава надала б гарантії зовнішнім кредиторам по зобов'язаннях Укрпромбанку, а потім би приступила до переговорів про реструктуризацію заборгованості, не розглядається Мінфіном.
10 червня Кабмін затвердив остаточне рішення про рекапіталізацію за участю держави Укргазбанку, банку "Київ" і Родовід Банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас