Кабмін обіцяє МВФ щоквартально коректувати ціни на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін обіцяє МВФ щоквартально коректувати ціни на газ для населення

Енергетика
501
Кабінет Міністрів обіцяє Міжнародному валютному фонду щокварталу коректувати ціни на природний газ для населення. Про це на брифінгу повідомила глава місії Міжнародного валютного фонду в Україні Джейла Пазарбашиоглу.
"Що стосується фінансового стану НАК "Нафтогаз України", то уряд взяв на себе зобов'язання щокварталу коректувати тарифи на газ, що може доповнюватися також могутнішою системою соціального захисту для того, щоб захистити ті вразливі верстви населення, на яких може це позначитися", - сказала вона, не уточнивши, коли тарифи можуть бути переглянуті.
Відповідна норма передбачена в меморандумі між українською владою і МВФ після його перегляду.
Пазарбашиоглу додала, що тепер триває співробітництво і тісний діалог НАК і Кабміну з іншими міжнародними організаціями для того, щоб вирішувати проблеми структурних дисбалансів, які створилися в роботі компанії, поліпшувати систему корпоративного управління і забезпечувати більш стабільний ґрунт для роботи.
Як повідомляло агентство, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко неодноразово заявляла, що в 2009 році ціни на газ для населення підвищуватися не будуть.
Місія Міжнародного валютного фонду має намір рекомендувати раді директорів МВФ розглянути виділення Україні 3 траншу кредиту stand by на 3,3 млрд. доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас