Банки почали заощаджувати на співробітниках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки почали заощаджувати на співробітниках

6070
Газета "Дело" отримала дані про витрати на персонал 17 найбільших банків за I квартал 2009 року. У середньому витрати на одного співробітника скоротилися на 20%. Так, якщо в 2008 році банки витрачали 7,5 тис. грн. на людину на місяць, то за I квартал 2009 року цей показник зменшився до 6 тис. грн. Сумарні витрати на утримання штату в 17 найбільших банках склали 2,5 млрд. грн. А кількість співробітників скоротилася на 6,3 тис людей - до 166,3 тис.
Заощадили на відрядженнях
Лідером зі скорочення витрат на одного співробітника став Альфа-Банк (Україна), у цій фінустанові витрати зменшили більш ніж удвічі. Так, якщо в 2008 році один фахівець коштував банку в середньому 19,8 тис. грн., то вже в I кварталі цього року - 9,2 тис. грн. Пояснити такі різкі зміни фінансування в банку не захотіли, але відзначили, що зарплати в співробітників не знижувалися. Слідом за Альфа-Банком розташувався державний Укрексімбанк. Тут скоротили витрати на одного співробітника на 9 тис. грн. - до 8,6 тис. грн.
Також дуже сильно "порізали" цю статтю витрат у ВТБ Банку - з 13,8 тис. до 5,9 тис. грн. У фінустанові пояснюють більш ніж дворазове скорочення тим, що фахівці з роботи з персоналом знайшли дешевші способи навчання і підняття кваліфікації своїх підопічних.
"Насамперед були оптимізовані витрати на відрядні поїздки і навчальні програми із залученням зовнішніх провайдерів. Ми почали більш активно розвивати інститут корпоративного навчання силами власних тренерів", - пояснили в прес-службі ВТБ Банку.
Варто відзначити, що є в Україні банки, у яких витрати на одного співробітника виросли в 2009 році. Наприклад, у Промінвестбанку витрати на одного співробітника виросли на 227% - до 3,7 тис. грн.
"Зарплати співробітників банку були вкрай низькими, тому їх підвищують практично щомісяця. До того ж ми звільнили низькокваліфікованих співробітників, скорочуючи точки продажів і, навпаки, набираємо фахівців", - пояснює цю тенденцію заступник голови правління Промінвестбанку В'ячеслав Юткін.
В Ощадбанку витрачають менше
Значне скорочення витрат на персонал в Альфа-Банку і Укрексімбанку не перешкодило їм залишитися на вершині рейтингу найщедріших банківських роботодавців. Ці фінустанови посідають перший та другий рядки за сумою витрат на одного співробітника. На третьому місці розташувався ОТП Банк, у якому на одного фахівця в середньому витрачають 8,4 тис. грн.
Високі показники цих фінустанов пояснюються тим, що в них не дуже широка роздрібна мережа і велика концентрація фахівців високого рівня, на чиє утримання іде значно більше коштів, ніж на консультантів і співробітників дрібних відділень у регіонах.
В аутсайдерах за оплатою праці виявився банк із найбільш розгалуженою мережею відділень - Ощадбанк. На кожного працівника фінансова установа витрачала всього 2,6 тис. грн. на місяць. Втім, варто відзначити, що на відміну від своїх колег, Ощадбанк хоча і незначно, але все-таки збільшив витрати на персонал протягом I кварталу 2009 року (500 грн. на співробітника).
Скорочення торкнулося далеко не всіх
У I кварталі втрималися від спокуси скоротити персонал усього 5 банків з 17 найбільших, з яких 2 навіть розширили штат. ВТБ набрав додатково тисячу співробітників, у банку "Форум" число працюючих зросло на 700 осіб. Інші фінансисти займалися "чищенням персоналу". Більше від інших відрізнився ПриватБанк, що скоротив протягом перших трьох місяців 2,3 тис. людей, що становить 7% від персоналу банку.
"Це природний процес, пов'язаний зі скороченням обсягів цілого сектора ринку, у першу чергу споживчого кредитування", - пояснили в прес-службі ПриватБанку.
Альфа-Банк скоротив 1,1 тис. фахівців, це трохи більше 20% співробітників. "В Альфа-Банку хоча і невелика мережа відділень, але було багато так званих точок продажів у магазинах побутової техніки. Зараз споживчі кредити неактуальні, тому багато малокваліфікованих співробітників виявилися не потрібні", - вважає аналітик ІК "Трійка Діалог" Євген Гребенюк.
Витрати на персонал містять у собі заробітну плату співробітникам, бонуси, премії, а також витрати на тренінги, навчання співробітників та інші програми для особистісного зростання персоналу.
Таїсія Герасимова
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас