США: Долар залишиться головною резервною валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США: Долар залишиться головною резервною валютою

Валюта
2037
Долар США збереже за собою статус основної глобальної резервної валюти. Про це на саміті керівників країн "Великої Вісімки" заявив Роберт Гіббс, прес-секретар Білого Дому.
"Незважаючи ні на які розмови, які ви могли чути, я не бачу кроків, спрямованих на те, щоб долар втратив роль резервної валюти", – сказав Гіббс.
Нагадаємо, 8 липня, в Італії почав свою роботу триденний саміт лідерів "Великої Вісімки". Тема фінансової кризи зайняла більшу частину порядку денного керівників найбільших економік світу. Разом з тим основні рішення щодо цього питання лідери країн планують відкласти до саміту міністрів фінансів країн G20, який відбудеться в США у вересні.
16 червня, керівники Китаю і Росії під час зустрічі представників BRIC закликали до створення більш диверсифікованої фінансової системи, у якій економіки, що розвиваються, мали б більші можливості. У тому числі обговорювалися й альтернативи долару як основній резервній валюті.
Нагадаємо, що на саміті країн Шанхайської організації співробітництва в Єкатеринбурзі президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що учасники ШОС повинні більш активно використовувати розрахунки в національних валютах. Крім того, у перспективі президент РФ не виключив переходу на наднаціональні платіжні засоби.
А 5 червня Медведєв висловив сумніви щодо надійності та перспектив долара США як основної світової резервної валюти. Медведєв запропонував відмовитися від американської грошової одиниці на користь рубля або "наднаціональної" валюти.
Після цього російський віце-прем'єр, міністр фінансів Олексій Кудрін заявив, що, навпаки, долар перебуває в "гарній формі" і термінової необхідності заміняти його в ролі світової резервної валюти немає.
Раніше голова китайського центробанку Чжоу Сяочуань закликав до створення нової валюти для поступового заміщення долара США як одного зі світових стандартів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас