НБУ має намір зобов'язати банки отримувати окремий дозвіл на валютообмінні операції на готівковому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір зобов'язати банки отримувати окремий дозвіл на валютообмінні операції на готівковому ринку

Валюта
1548
Національний банк України (НБУ) розробив проект поправок у порядок видачі банкам ліцензій, яким має намір зобов'язати кредитно-фінансові установи одержувати окремі дозволи на здійснення валютообмінних операцій на готівковому ринку.
Згідно із проектом документа, текст якого розміщений на веб-сайті Нацбанку, зміни необхідні для підвищення ефективності валютного контролю над діяльністю банків.
У проекті відзначається, що одержання письмового дозволу буде потрібно для здійснення валютообмінних операцій у касах і пунктах обміну валют банку та у пунктах обміну, які діють на основі агентських угод із кредитно-фінансовими установами.
Крім того, окремий дозвіл буде потрібно для здійснення торгівлі валютою на валютному ринку України і на міжнародних ринках.
Проектом нормативного акту також передбачається, що для одержання дозволу на здійснення валютообмінних операцій у касах і пунктах обміну валют або в агентських обмінних пунктах банкам потрібно мати розмір регулятивного капіталу на рівні не нижче еквівалента EUR10 млн і фахівців "відповідної кваліфікації".
Для одержання дозволу на торгівлю валютою на валютному ринку країни банкам попередньо буде потрібно одержати дозвіл на відкриття валютних коррахунків в інших банках. Крім того, для цього фінустановам потрібно сформувати регулятивний капітал на рівні не менше EUR10 млн.
Зауваження і пропозиції до проекту нормативного акту приймаються Нацбанком до 3 серпня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас