Статистика в США засмутила біржових гравців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Статистика в США засмутила біржових гравців

Фондовий ринок
219
У четвер українські фондові біржі показали зниження: ПФТС - на 0,99%, Українська біржа - на 2,27%, причому основне падіння відбулося всього за кілька годин до закінчення торговельної сесії
"Головною причиною занепокоєння на ринку стала нестабільність на світових фондових майданчиках у зв'язку з виходом даних з безробіття в США - його рівень у червні виріс до 9,5%, що є максимальним значенням із серпня 1983 р., порівняно з 9,4% місяцем раніше,- відзначила Дарія Терещук, фінансовий аналітик ІГ "Арт-Капітал".- І хоча аналитики очікували більше сильного збільшення цього показника - до 9,6%, на ринку очікують подальшого підвищення безробіття в країні цього року, що негативно позначиться на споживчих витратах, на частку яких припадає близько 70% ВВП країни, і може сповільнити економічний підйом".
За словами керівника аналітичного департаменту інвестиційної групи "Сократ" Костянтина Степанова, торги проходили досить в'яло і ліквідність за паперами була мінімальною. "Відкриття українських майданчиків почалося з корекції паперів фінансового і сировинного секторів,- уточнив він.- Активно торгувалися акції "Райффайзен Банку Аваль", Укрсоцбанка, "Укрнафти", Крюковського вагонзавода, "Мотор Січі" та Єнакієвського металургійного заводу. Останні, побіжно, повідомили про падіння виробництва за шість місяців 2009 р. "У цілому результати "Азовсталі" співпадають із прогнозами і середніми результатами по галузі, а Єнакієвський металургійний завод на цьому тлі в червні виглядав небагато краще колег, показавши збільшення виробництва сталі на 5% порівняно з липнем 2008 р.",- додала пані Терещук.
Як відзначив аналітик ІГ "ТАСК" Вадим Ємець, на Українській біржі було укладено 328 угод на загальну суму 5,4 млн. грн., на ПФТС - 25 угод на загальну суму 1,2 млн. грн. При цьому з індексних акцій найбільше просіли акції банків: Укрсоцбанк знизився на 4,34%, "Райффайзен Банк Аваль" - на 7,41%. "Падіння в середині торговельної сесії Крюковського ВСЗ на 5%, підкріплене побоюваннями входу на ринок вагонів для метрополітену китайських виробників, було нівельовано позитивними новинами щодо завершення розробок нових вагонів на заводі",- уважає експерт.
"Серед нечисленних лідерів зростання сьогодні виявився банк "Форум" (+1,6%), що повідомив про намір розглянути питання про збільшення статутного капіталу банку на 48,7%, або на 1,1 млрд. грн., на зборах акціонерів 19 серпня 2009 р.",- додала Дарія Терещук.
Проте, уважає пан Степанов, внутрішня інформація від українських емітентів слабко сприймається гравцями і нівелюється новинним зовнішнім тлом, тому на цей момент фондові ринки продовжують залишатися волатильними.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас