Президент Білорусії схвалив вступ країни в антикризовий фонд ЄврАзЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Білорусії схвалив вступ країни в антикризовий фонд ЄврАзЕС

Казна та Політика
121
Президент Білорусії Олександр Лукашенко указом схвалив договір про заснування антикризового фонду Євразійського економічного співтовариства та угоду про управління коштами антикризового фонду ЄврАзЕС, повідомили агентству "Інтерфакс-Захід" у прес-службі глави держави.
Лукашенко схвалив договір 1 липня. На підписання договору президент уповноважив прем'єр-міністра Сергія Сидорського. Повноваження на підписання угоди надані міністрові фінансів Андрієві Харковцю.
Як повідомлялося раніше, відповідно до розпорядження Лукашенка, Білорусія внесе в антикризовий фонд ЄврАзЕС $10 млн, у тому числі $1 млн шляхом перерахування коштів і $9 млн у вигляді векселя.
Керівництво Мінфіну РФ не виключає, що наприкінці року з антикризового фонду ЄврАзЕС Білорусії може бути виділений кредит на $500 млн.
Країни ЄврАзЕС затвердили план спільних заходів щодо подолання наслідків світової фінансової кризи.
Як очікується, кошти фонду будуть використовуватися для надання суверенних позик і стабілізаційних кредитів державам-учасникам, а також фінансування міждержавних інвестиційних проектів.
Антикризовий фонд ЄврАзЕС буде сформований в обсязі $10 млрд. Більшу частину статутного капіталу фонду становить частка Росії - $7,5 млрд.
На думку віце-прем'єра, міністра фінансів РФ Олексія Кудріна, призначеного головою ради фонду, антикризовий фонд ЄврАзЕС зможе почати функціонувати у вересні 2009 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас