Азіатські акції дешевшають на новинах про ринок праці в США і прибутки Seven & I — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські акції дешевшають на новинах про ринок праці в США і прибутки Seven & I

Фондовий ринок
91
Азіатські акції дешевшають у п'ятницю третю сесію піоспіль, оскільки зростання безробіття в США і Європі та скорочення прибутку найбільшого японського рітейлера Seven & I Holdings Co. викликали побоювання поглиблення світової рецесії, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific знизився з відкриття торгів на 0,8% - до 102,20 пункту. З початку тижня показник втратив 1,4%.
Японський Nikkei упав на 1,4%, зниження відзначене на всіх відкритих для торгів ринках регіону.
"Люди очікували значного поліпшення на ринку праці США, але ці очікування виявилися зайво оптимістичними, - думає старший аналітик MU Investments Co. Хіросі Морікава. - Споживчі витрати найближчим часом не відновляться. Споживачі масово переходять на дисконтну продукцію, і це може призвести до дефляції, що зашкодить економіці".
Безробіття в США в червні виросло до 9,5%, що є максимальним рівнем із серпня 1983 року, порівняно з 9,4% місяцем раніше.
У Європі рівень безробіття в травні також досяг 9,5%.
Кількість робочих місць в економіці США минулого місяця скоротилася на 467 тис. Експерти прогнозували менш істотне зниження - на 367 тис.
Експерти очікують подальшого зростання безробіття в країні цього року, що негативно позначиться на споживчих витратах, на частку яких припадає близько 70% ВВП США, і може сповільнити економічний підйом.
Чистий прибуток рітейлера Seven & I, оператора супермаркетів Seven-Eleven, скоротився на 28% - до 23,7 млрд ієн ($245 млн) у березні-травні 2009 року на тлі зниження продажів у магазинах компанії в умовах рецесії.
Вартість акцій Seven & I упала в п'ятницю на 6,3%.
Курс акцій японського рітейлера Aeon & Co. понизився на 3,7%.
Новий міністр економіки Японії Йосімаса Хаясі , призначений на цей пост із 1 липня, заявив у четвер, що в Японію може повернутися дефляція, а економіка перебуває "у стані кризи".
Ціна паперів другого по за розмірами оператора суховантажів Японії Mitsui O.S.K. Lines Ltd. зменшилася на 3,4% на побоюваннях, що ситуація у світовій торгівлі погіршиться після того, як рівень безробіття досяг 9,5% і у США, і в Європі.
Котирування акцій найбільшого видобувного концерну світу BHP Billiton Ltd. опустилися на 2,7% через зниження сировинних цін.
Нафта подешевшала на 3,7% - до $66,73 за барель на торгах у Нью-Йорку в четвер, ціна продовжує падати в п'ятницю.
Індекс 6 металів втратив у четвер у Лондоні 1,2%.
Показник вартості сухогрузного фрахту Baltic Dry знизився на 1,8%, до мінімуму за 3 тижні.
Найбільша фінансово-кредитна компанія Тайваню Chinatrust Financial Holding додала 4,1% ринкової капіталізації на очікуваннях, що Китай може відкрити ринок кредитних карт для тайваньских банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас