Нелегалам в Італії віднині загрожує тюремне ув'язнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нелегалам в Італії віднині загрожує тюремне ув'язнення

Казна та Політика
507
Сенат італійського парламенту сьогодні остаточно схвалив у третьому читанні урядовий законопроект про забезпечення громадської безпеки, відповідно до якого, зокрема, нелегальним іммігрантам тепер загрожує в'язниця.
Як передає РІА "Новости", відтепер цей закон в Італії став державним. За схвалення цього документа проголосували 157 сенаторів, проти - 124, утрималися троє. У середині травня законопроект схвалила Палата депутатів парламенту.
Закон про безпеку передбачає введення низки нових заходів щодо протидії нелегальній імміграції. Згідно із пропозицією уряду, відтепер нелегальна імміграція буде включена в список тяжких злочинів, за які передбачене покарання у вигляді тюремного ув'язнення. Проти такої постановки питання різко протестували представники багатьох правозахисних і громадських організацій, що займаються допомогою іммігрантам, а також видні представники Римсько-католицької церкви.
Крім того, закон передбачає продовження з 60 до 180 днів утримування нелегальних іммігрантів, що прибули на Апенніни, у так званих "центрах ідентифікації і висилки". Ситуація в цих центрах не раз зазнавала критики у зв'язку із принизливими умовами примусового утримання нелегалів.
Пропозиції уряду передбачають також введення додаткового збору в розмірі від 80 до 200 євро за одержання дозволу на тимчасове перебування в Італії. У підсумку оформлення тимчасової посвідки на проживання, без якої іммігрант вважається нелегальним, обійдеться приблизно в 300 євро. Для більшості іммігрантів це дуже істотні видатки.
Закон також дозволяє громадянам створювати громадські патрулі для контролю над безпекою на місцях, щоправда, учасники подібних формувань не мають права носіння зброї.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас