Шахтарям знизили податок на зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахтарям знизили податок на зарплату

Казна та Політика
307
Голова парламентського комітету з питань промислової та регуляторної політики і підприємництва Наталя Королевська вважає, що прийняття закону про престижність шахтарської праці забезпечить підвищення доходів шахтарських сімей, оскільки даним законом передбачено зменшити ставку податку на дохід у вигляді заробітної плати до 10%.
Таку думку вона висловила УНІАН, коментуючи прийняття Верховною Радою Закону “Про внесення змін у деякі закони України щодо престижності шахтарської праці”.
Згідно з даним законопроектом, парламент вніс зміни в Закон "Про податок з доходів фізичних осіб" щодо зменшення ставки податку на дохід у вигляді зарплати.
"Я рада, що ми зуміли провести даний законопроект через парламент більшою кількістю голосів. Це означає, що навіть у випадку ветування законопроекту Президентом, Верховна Рада зуміє подолати вето", - говорить депутат.
За її словами, закон розширив кількість осіб, на яких поширюється його дія. Зокрема, пільгами тепер будуть користуватися також працівники державних воєнізованих аварійно-рятувальних служб. "Ці люди постійно ризикують усім, рятуючи людські життя на глибині багатьох сотень метрів", - відзначила Королевська. Крім того, у список увійшли ті, хто працює в особливо шкідливих та особливо важких умовах. Список таких професій формується Кабінетом міністрів.
Законопроект також установлює право на безкоштовне одержання вугілля сім'ям померлих пенсіонерів, які користувалися раніше цим правом і одержують пенсії у зв'язку із втратою годувальника.
На думку Королевської, прийняття цього законопроекту - це лише перший крок на шляху встановлення справедливого соціального забезпечення і підняття престижності шахтарської професії.
Як повідомляв УНІАН, 25 червня Верховна Рада прийняла Закон “Про внесення змін у деякі закони України щодо престижності шахтарської праці”. "За" проголосували 380 з 433 народних депутатів України, зареєстрованих у сесійній залі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас