Український ринок акцій у четвер закрився невеликим зниженням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у четвер закрився невеликим зниженням

Фондовий ринок
205
Український ринок акцій у четвер показав зниження найбільш ліквідних паперів, у результаті чого індекс "Української біржі" знизився на 2,27% - до 981,37 пункту. ПФТС-індекс показав зниження на 0,99% до 407,02 пункту.
"Український ринок акцій вчора показав зниження невисокими темпами, продовжуючи орієнтуватися на західні майданчики. До середини дня активність на ринку практично була відсутня чекаючи макроекономічної статистики зі США з ринку праці. Реакція ринку була негативною, тому що дані виявилися невтішними. Кількість робочих місць скоротилася набагато більше, ніж передбачалося. Найбільший інтерес інвесторів вчора на "Українській біржі" був представлений в акціях Укрсоцбанку та "Укрнафти". Уже традиційно останнім часом активність на ПФТС набагато нижча "Української біржі", - відзначив брокер ЗАТ "Альтана Капітал" (Київ) Олексій Рєпін.
За словами аналітика інвесткомпанії "ТАСК" (Київ) В'ячеслава Іванишина, основною причиною зниження світових індексів є погані дані з безробіття в Європі та США в червні: рівень безробіття в ЄС перевищив 10-річний, а в США - 26-річний максимум.
Експерт інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко відзначив, що пропозиція на українському фондовому ринку превалює над попитом, інвестори воліють фіксувати прибуток. Він також прогнозує, що тенденція до подальшого зниження на ринку збережеться найближчим часом.
На ПФТС на "ринку заявок" у цей день укладено три угоди з акціями банку "Форум", зростання за якими склало +252,94 %, що, на думку експертів інвестгрупи "ТАСК" (Київ), не має нічого спільного з ринковим ціноутворенням, оскільки ці угоди мають технічний характер.
На ринку "котирувань" падіння за акціями банку "Форум" склало 60,4%. Обвалилися ціни на акції Авдіївського коксохіма - на 16%, ЛуАЗу - на 15,79%, Ясинівського коксохімічного заводу - на 6,25%, Райффайзен Банку Аваль - на 5,62%, "Західенерго" - на 3,95%, Укрсоцбанку - на 3,31%, Укрнафти - на 3,15%. Також подешевіли акції Єнакієвського метзаводу - на 1,64% і "Азовсталі" - на 0,8%.
За даними інветсгрупи "ТАСК", лідерами торгів на ПФТС стали акції "Львівобленерго" - одна угода на суму 315,0 тис. грн, "Укрнафти" - п'ять угод на 265,4 тис. грн, "Азовсталі" - три угоди на 143,4 тис. грн.
На ПФТС у четвер укладені угоди на суму майже 6, 169 млн грн.
На "Українській біржі" у п'ятницю лідером падіння стали акції "Житомиренерго" - на 25%, "Луганськтепловозу" - на 9,09%, Ясинівського коксохімічного заводу - на 4,55%, ЛуАЗу - на 4,19%. Також подешевшали акції Укрсоцбанку - на 1,91%, "Мотор-Січі" - на 1,77%, "Укрнафти" - на 1,69%, Раййфайзен Банку Аваль - на 1,53%, "Азовсталі" - на 1,15%, Алчевського меткомбінату - на 1,10%. Зросли акції банку "Форум" - на 1,57%.
За даними інвестгрупи "ТАСК", лідерами торгів на "Українській біржі виявилися акції Укрсоцбанку - 98 угод на суму 1,5 млн грн, "Укрнафти" - 81 угода на 1,3 млн грн, Райффайзен Банку Аваль - 38 угод на 0,6 млн грн.
На "Українській біржі" у четвер укладені угоди на суму понад 6,513 млн грн.
На ринку українських єврооблігацій у четвер також спостерігалася невисока торговельна активність.
За даними експерта з боргових ринків інвесткомпанії Concorde Capital (Київ) Олександра Климчука, український CDS з моменту відкриття демонстрував негативну динаміку і станом на 17:00 виріс до позначки 1755 б.п. За його словами, під тиском продавців перебували випуски "Альфа-Банку (Україна)" і ПУМБу, ціни на які істотно знизилися. Що стосується Альфа-Банку, падіння ціни стало реакцією ринку на пропозицію інвесторам провести реструктуризацію за існуючими випусками.
"Сьогодні на українському ринку євробондів зберігся інтерес до купівлі в суверенному секторі. Основна купівля припала на Україну'11 і Україну'13. У корпоративному сегменті інвестори активно купували в банківському сегменті папери Альфа-банку Україна (Альфа'09 +2%, Альфа'10 +1%) і Укрексимбанку. Продажі спостерігалися в ПУМБі'10, папір скоригувався вниз на 2%", - відзначив трейдер інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Олександр Ублінскіх.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас