"Київенерго" перерахувала "Газу України" 25 млн гривень за поставлений газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" перерахувала "Газу України" 25 млн гривень за поставлений газ

Енергетика
389
Енергопостачальна компанія "Київенерго" перерахувала дочірньому підприємству Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" "Газ України" 25 млн гривень за поставлений природний газ. Про це повідомила прес-служба енергокомпанії.
Розрахунки проведені в день надходження коштів на рахунки "Київенерго" від Київської міської державної адміністрації з компенсації різниці між витратами компанії на виробництво теплоенергії та тарифами на тепло для всіх споживачів.
За словами фінансового директора "Київенерго" Михайла Уткіна, влада Києва запевнила компанію, що прискорить розрахунки з погашення заборгованості і після надходження цих коштів вони будуть перераховані в рахунок погашення боргу за газ.
"Але, на жаль, заборгованість міського бюджету перед "Київенерго" накопичується більш високими темпами, ніж ідуть розрахунки. Сподіваємося, що всі зацікавлені сторони: КМДА, газопостачальники та енергетики знайдуть можливість реалізувати механізм взаємозаліків, який дозволить суттєво скоротити заборгованість "Київенерго", - відзначив Уткін.
Борг КМДА перед "Київенерго" у різниці між вартістю теплової енергії і тарифами становить 1,21 млрд гривень, борг за теплоенергію основних споживачів "Київенерго" - ЖЕКів (ОСББ та інших компаній, що обслуговують житловий фонд) - 857 млн гривень, борг споживачів за електроенергію перед "Київенерго" - 605 млн гривень.
Як повідомляло агентство, станом на 17 червня борг "Київенерго" за газ, спожитий протягом 2008-2009 років для виробництва теплової та електричної енергії, становить близько 610 млн гривень (рівень оплати - 54%).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас