Шварценеггер оголосив у Каліфорнії надзвичайний фінансовий стан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шварценеггер оголосив у Каліфорнії надзвичайний фінансовий стан

Казна та Політика
1756
Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер оголосив у штаті надзвичайний фінансовий стан. На такий крок губернатор був змушений піти у зв'язку зі зростаючим дефіцитом бюджету штату.
Шварценеггер також видав розпорядження, згідно з яким усі держустанови штату будуть закриті три дні на місяць на додачу до вихідних. Цей захід, спрямований на скорочення видатків, приведе до того, що зарплата 235 тисяч держслужбовців скоротиться в середньому на 14 відсотків.
Після введення в Каліфорнії надзвичайного фінансового стану законодавчий орган штату повинен протягом 45 днів надати губернаторові план скорочення дефіциту бюджету штату. Якщо законодавці не зможуть укластися в 45-денний термін, то вони втратять право приймати будь-які законопроекти доти, поки не буде знайдений вихід із кризової ситуації.
В 2008 фіскальному році, що завершився в червні, дефіцит бюджету Каліфорнії склав 24,3 мільярди доларів. В 2009 фіскальному році, що починається в липні, дефіцит, якщо не вжити екстрених заходів, перевищить 31 мільярд доларів.
Шварценеггер уже не перший рік намагається боротися зі зростаючим бюджетним дефіцитом. В 2008 році він протягом 85 днів відмовлявся підписати проект бюджету, уже схвалений Законодавчими зборами штату, заявляючи про неприпустиме перевищення видатків над доходами.
У підсумку бюджет на 2008 фіскальний рік, що почався в липні, був підписаний ним лише у вересні.
Бюджет на 2009 рік губернаторові і законодавцям удалося погодити вже в лютому. Тоді ж було ухвалено рішення про винесення на голосування жителів штату декількох важливих питань, пов'язаних з фінансуванням, включаючи підвищення податків, скорочення видатків, використання резервних фондів і організація позик.
На референдумі, що пройшов у травні, жителі штату більшість бюджетних ініціатив відхилили, підтримавши лише пропозицію про заморожування зарплат чиновників, що займають виборні посади.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас