Гаврилюк: Зараз тарифи на ЖКП можна піднімати на скільки завгодно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гаврилюк: Зараз тарифи на ЖКП можна піднімати на скільки завгодно

1042
Зараз люди не одержують якісні комунальні послуги і є непрозора система формування цін. Тариф на ЖКП можна задирати скільки завгодно поки він не контролюється якимось незалежним органом, який може здійснювати незалежну перевірку складових цього тарифу. Про це сказала заступник міністра житлово-комунального господарства Олена Гаврилюк.
"Зараз ніхто не може перевірити, на що йдуть гроші, які передбачаються в тарифі. Проблема в тому, що підприємства перебувають у комунальній власності. Немає законодавчого поля з управління комунальним майном, немає механізму впливу на місцеву владу, яка сама призначає менеджмент своїх підприємств. Тут уряд не може втрутитися", - підкреслила вона.
Співбесідниця агентства також сказала, що минулого місяця були прийняті зміни в порядок розрахунків тарифів за ЖКП, а також підготовлена нова редакція договору щодо надання послуг.
"У червні прийняті зміни в порядок розрахунків тарифів, яким передбачено, що представники, які надають комунальні послуги, вони повинні обговорювати з жителями кожного окремого будинку і пояснювати їм за що платиться, як розраховується, які перспективи розвитку в одержанні якісних послуг. Також зараз ми підготували нову редакцію договору щодо надання послуг безпосередньо споживачеві в якому дуже жорстко прописали ті положення та обов'язки, які повинні бути здійснені тими, хто надає послуги. Так спрощується процедура підтвердження неякісних послуг і передбачається дуже жорстка відповідальність тих, хто надає такі послуги", - резюмувала Олена Гаврилюк.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас