Парламент України розподілив 9,8 млрд грн на підготовку до Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент України розподілив 9,8 млрд грн на підготовку до Євро-2012

Казна та Політика
407
Верховна Рада розподілила додаткові доходи державного бюджету в розмірі 9,8 млрд грн на реалізацію державної цільової програми з підготовки і проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
За закон про внесення змін у закон про державний бюджет на 2009 рік, а також про внесення змін у закон про Національний банк України (НБУ) у середу проголосували 373 народні депутати з 441, що зареєструвався в залі.
У пояснювальній записці до законопроекту відзначається, що для виконання закону про держбюджет на 2009 рік передбачається, що НБУ в 2009 році вносить у держбюджет, крім позитивної різниці, що виникла в результаті перевищення кошторисних доходів над видатками НБУ за 2008 рік, додатково поквартальну сплату позитивної різниці, що виникла в результаті перевищення кошторисних доходів над видатками НБУ цього року. Це приведе до збільшення платежів Нацбанку в державний бюджет на 9,8 млрд грн.
Зазначені надходження пропонується направити на забезпечення заходів щодо підготовки і проведення в Україні Євро-2012, виділивши їх окремою бюджетною програмою під назвою "Реалізація державної цільової програми з підготовки і проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, будівництва, реконструкції, розвитку та утримання мережі автомобільних доріг, у тому числі будівництва і реконструкції мостів державної і комунальної власності (включаючи будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу через ріку Дніпро в місті Києві в сумі 650 млн грн), а також з будівництва метрополітену в містах Дніпропетровську, Донецьку, Києві і Харкові".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас