Євросоюз планує до кінця року укласти з Україною угоду про зону вільної торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз планує до кінця року укласти з Україною угоду про зону вільної торгівлі

581
Європейський Союз планує до кінця року укласти з Україною угоду про зону вільної торгівлі. Про це повідомив на прес-конференції в Києві посол Швеції в Україні Стефан Гуллгрен.
"Ми були б більш ніж щасливі, якби могли завершити ці переговори до кінця цього року. Але ЄС - це лише один партнер у переговорному процесі, нам також потрібна відданість, зобов'язання і робота, яка виконується з боку України", - сказав він.
За словами посла, це одна з найбільш амбіційних угод про зону вільної торгівлі з усіх, щодо яких колись вів переговори Євросоюз. Він відзначив, що укласти угоду про асоціацію без угоди про вільну торгівлю неможливо.
С.Гуллгрен запевнив, що Швеція буде надавати підтримку процесу укладання Угоди про асоціацію. "Дуже важливо, щоб ми зберегли динаміку цього процесу, особливо в контексті кризи", - додав він.
Голова Представництва Єврокомісії в Україні Жозеф Мануел Пінту Тейшейра також відзначив, що і українська сторона, і сторона ЄС хотіли б укласти угоду про зону вільної торгівлі до кінця цього року. "Але з наближенням під кінець року від тих же органів влади ми чуємо, що, можливо, так не відбудеться, і ми не зможемо завершити переговори", - сказав він, додавши, що Єврокомісія завжди була віддана процесу переговорів і поставленим цілям.
Ж.Тейшейра відзначив, що Єврокомісія завжди заявляла, що угода про зону вільної торгівлі є дуже амбіційною метою, і нема рації укладати Угоду про асоціацію без цього компонента.
Посол Швеції в Україні також відзначив, що під час головування його країни в Євросоюзі (з 1 липня по 31 грудня 2009 року) пріоритетом у відносинах з Україною буде продовження спільної роботи з реалізації ініціативи "Східне партнерство".
"Ми зосередимося на тому, щоб виконати ті домовленості, які досягнуті під час саміту в Празі 7 квітня цього року, а також будемо працювати над тим, щоб забезпечити фінансування для виконання наших зобов'язань", - сказав він. С.Гуллгрен також повідомив, що наприкінці цього року відбудеться саміт Україна-ЄС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас