Путін вимагає від банкірів збільшити кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін вимагає від банкірів збільшити кредитування

Кредит&Депозит
585
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін зажадав від керівників найбільших банків країни відмовитися від літніх відпусток і допомогти національній економіці вибратися з рецесії, збільшивши обсяги виданих кредитів.
"Я прошу керівників фінансових інститутів взяти контроль над ситуацією і не планувати літніх відпусток доти, поки все не буде, як потрібно", – сказав Путін.
Прем'єр-міністр РФ заявив, що державні банки повинні видати нових кредитів на $16 млрд. Ці гроші, як очікується, послаблять кризові явища в країні, що страждає від зменшуваних цін на нафту, нестачі іноземних інвестицій.
Представники ВТБ, другого за розміром російського банку, що перебуває під контролем держави, відзначили, що обсяг проблемних кредитів цього року збільшиться втричі до 6% усього кредитного портфеля. Банкіри попередили, що за результатами року очікують збитків.
Однак Володимир Путін відзначив, що банки повинні видавати більше кредитів, щоб зруйнувати замкнене коло побоювань, яке може паралізувати економіку.
Прем'єр-міністр РФ підкреслив, що підписав указ про виділення 300 млрд рублів додаткових державних гарантій по цих кредитах.
Сергій Ігнатьєв, голова ЦБ Росії, відзначив, що згідно з червневими даними банки не збільшили обсяг виданих кредитів, незважаючи на недавнє зниження процентних ставок.
Нагадаємо, що ряди російських банків продовжують рідіти. ЦБ Росії анулював ліцензію в ТОВ "ІПФ Банк" (м. Москва). Крім того, примусово ліцензії позбулися ще дві кредитні організації - московські ТОВ КБ "ІТ-Банк" і ТОВ "КБІ Банк".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас