Світовий банк призупинив видачу кредитів Гондурасу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк призупинив видачу кредитів Гондурасу

311
Світовий банк припиняє видачу кредиту в розмірі $270 млн. Гондурасу доти, поки в країні не стабілізується ситуація.
Про це повідомив президент банку Роберт Зеллік.
У той же час Організація американських держав (ОАД) пред'явила ультиматум тимчасовому уряду Гондурасу, давши йому 3 доби на відновлення демократії в країні. А якщо ні, то членство цієї країни в організації буде припинено. Про це повідомив голова ОАД Хосе Мігель Інсульза, передає Associated Press.
Раніше Генеральна асамблея ООН схвалила резолюцію, що закликає до якнайшвидшого відновлення в правах вигнаного путчистами президента країни. Президент, звертаючись до Генасамблеї, подякував зборам за підтримку і назвав резолюцію "історичною".
Документ закликає "жорстко і категорично не визнавати ніякого іншого уряду країни, крім" уряду законнообраного президента Зелайї. Особливу підтримку відновленню в правах президента Гондурасу надали всі країни Латиноамериканського і Карибського регіонів і США.
У той же час у Гондурасі проходять маніфестації прихильників і супротивників скинутого президента. Понад 15 тисяч людей у столиці країни побажали висловити протест проти військового перевороту.
Нагадаємо, у ніч на неділю президента Гондурасу Мануеля Селайю заарештували військові заколотники і насильно вивезли в Коста-Рику. Парламент Гондурасу прийняв рішення про відставку Селайї і призначив тимчасово виконуючим обов'язки глави держави голову парламенту Роберто Мічелетті.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас