Експерт: Український валютний ринок перебуває під впливом ситуативних факторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Український валютний ринок перебуває під впливом ситуативних факторів

Фондовий ринок
1199
Український валютний ринок перебуває під впливом ситуативних факторів.
Таку думку РБК-Україна висловив керівник інформаційно-аналітичного центру "Форекс Клуб" Микола Івченко.
"На сьогоднішній день немає економічних причин як для зміцнення, так і для падіння курсу гривні. Тому на ринок зараз впливають ситуативні фактори - сезонні, настрої громадськості, якісь одиничні великі платежі", - сказав він.
Зокрема експерт вважає, що збільшення попиту на валюту, що спостерігається на ринку останнім часом, багато в чому викликане очікуваннями осінньої девальвації гривні. "У травні населення купило 1,088 млрд дол., а в червні, за нашими оцінками - 1,2-1,3 млрд дол. Але я хочу підкреслити, що збільшення попиту з боку населення не було визначальним - крім того валюту купували банки та імпортери, що також очікують осіннього зростання її курсу", - відзначив він.
У той же час Івченко звернув увагу на те, що Національний банк поки не поспішає гасити ці коливання. "Ресурсів у Нацбанку досить, але поки регулятор нічого не робить, очевидно, не вважаючи дану ситуацію небезпечною. Я думаю, що якщо Нацбанк і далі буде бачити тенденцію перевищення попиту над пропозиціями - то він почне більш активно виходити на ринок з інтервенціями", - вважає експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас