Верховна Рада може скоротити термін президентської передвиборної кампанії до 90 днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада може скоротити термін президентської передвиборної кампанії до 90 днів

Казна та Політика
306
У Верховній Раді зареєстрований законопроект, що передбачає скорочення терміну президентської передвиборної кампанії з 120 до 90 днів.
Проект закону, текст якого оприлюднений на веб-сайті парламенту, внесений народними депутатами Оленою Лукаш, Олександром Лавриновичем (обидва - Партія регіонів), Андрієм Портновим (БЮТ) і Романом Зваричем (НУ-НС).
Документом пропонується змінити порядок формування окружних і дільничних виборчих комісій, зменшити строки виборчого процесу з 120 до 90 днів, удосконалити порядок оскарження рішень суб'єктів виборчого процесу.
Крім того, запропоновано ліквідувати інститут відкріпних посвідчень і підписних листів на підтримку кандидата на посаду президента України.
Також передбачено внести зміни в Кримінальний кодекс України за перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права, перешкоджання діяльності іншого суб'єкта виборчого процесу, ініціативної групи референдуму, комісії з референдуму, члена виборчої комісії, члена комісії з референдуму або офіційного спостерігача при виконанні своїх повноважень.
Законопроект пропонує також низка змін, метою яких є забезпечення функціонування Державного реєстру виборців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас