Китай виділить Зімбабве майже мільярд доларів кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай виділить Зімбабве майже мільярд доларів кредиту

Кредит&Депозит
337
Міністерство фінансів Зімбабве домовилося з урядом Китаю про кредит у розмірі $950 млн, заявив прем'єр-міністр Зімбабве Морган Тсвангіраї. Як повідомляє AFP, очікується, що позикові кошти африканська країна одержить декількома траншами.
Відзначимо, що 6 червня 2009 року Тсвангіраї почав тритижневе турне по країнах Європи і США. Під час своєї поїздки зімбабвійський прем'єр-міністр розраховував домовитися із Заходом про надання країні фінансової допомоги.
Так, йому вдалося дістати згоду лише на виділення кредиту в розмірі 500 мільйонів доларів, повідомляє Reuters.
Тим часом, за оцінкою уряду Зімбабве, країні необхідно більше десяти мільярдів доларів на відновлення напівзруйнованої інфраструктури, а також на створення додаткових робочих місць, щоб знизити високий рівень безробіття. Зараз рівень безробіття в Зімбабве оцінюється в 90% від економічно активного населення.
До 2009 року в Зімбабве регулярно фіксувалася рекордна інфляція, яка становила кілька сотень мільйонів відсотків. На початку поточного року в Зімбабве був дозволений оборот іноземної валюти, потім повідомили, що доларова дефляція в країні в січні склала 2,3%, а лютому - 3,1%.
У квітні 2009 року уряд Зімбабве заборонив обіг знеціненої національної валюти. В 2006 році влада Зімбабве вела переговори з Китаєм про кредит на два мільярди доларів США, однак вони завершилися провалом.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас