Банки США збільшили прибутки у ІІ кварталі за рахунок рекордного залучення коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки США збільшили прибутки у ІІ кварталі за рахунок рекордного залучення коштів

Казна та Політика
527
Банки США збільшили прибутки в другому кварталі 2009 року за рахунок рекордного обсягу залучення коштів на ринках акціонерного і боргового капіталу, яке компенсувало тривалі збитки у зв'язку із проблемними активами, пише газета Financial Times з посиланням на прогнози аналітиків і самих банків.
Чекаючи завершення кварталу та опублікування фінансової звітності топ-менеджери банків повідомляють про прекрасні результати трейдингу та андеррайтингу у квітні-червні, що навіть перевершили позитивні показники січня-березня.
Завершення стрес-тестів, проведених урядом США, у квітні привело до збільшення активності на Уолл-стріт, частина фінансових інститутів залучила значні суми, щоб "залатати діри в капіталі", а їх конкуренти одержали великі комісійні за організацію таких угод, відзначає FT.
Банки та інші фінкомпанії США уклали 92 угоди щодо залучення капіталу на загальну суму $89 млрд у другому кварталі. Число угод було рекордним за всю історію спостережень, їх підсумкова сума - найбільш значною за рік.
Усього компанії США у всіх секторах провели додемісію на $259 млрд у другому кварталі, перевищивши результати I кварталу ($71,3 млрд) більш ніж у три рази, за даними Dealogics.
Відновлення активності на ринку бондів з високою прибутковістю дозволило одному з топ-менеджерів Уолл-стріт констатувати, що у фінсекторі "склалися ідеальні умови для інвестиційної банківської діяльності", пише Financial Times.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас