Європейські індекси виросли в понеділок на 1,3-2,3%, подорожчали акції Deutsche Telekom, Lloyds, Shell — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси виросли в понеділок на 1,3-2,3%, подорожчали акції Deutsche Telekom, Lloyds, Shell

Фондовий ринок
135
Європейські фондові індекси зросли в понеділок на 1,3-2,3%, подорожчали акції Deutsche Telekom, Lloyds, Shell, повідомило агентство Bloomberg.
Підтримку ринку надали дані про збільшення зведеного індексу ділової і споживчої довіри до економіки єврозони в червні до максимального рівня за сім місяців. Цей індикатор виріс до 73,3 пункту порівняно з 70,2 пункту місяцем раніше і перевершив прогнози експертів, що становили в середньому 71 пункт.
"Перші ознаки відновлення уже є, - відзначає головний інвестиційний директор CCLA Investment Management у Лондоні Джеймс Бівен. - Ринок як і раніше перебуває у фазі консолідації. Я думаю, зараз є гарні можливості для довгочасних вкладень в акції".
Вартість акцій Deutsche Telekom збільшилася за підсумками торгів на 2,5% на чутках про те, що Vodafone Group розглядає можливість виставляння заявки на покупку T-Mobile UK, британського підрозділу бездротового зв'язку німецької компанії. Папери британської Vodafone, найбільшої у світі компанії мобільному зв'язку, подорожчали на 0,7%.
Ціна паперів Lloyds Banking Group зросла на 6,1% завдяки покращенню аналітиками Goldman Sachs рекомендацій для акцій британського банку до "купувати" з "нейтрально".
Акції Shell, найбільшої нафтової компанії Європи, подорожчали на 1,8%, BP - на 2%. Вартість нафти в понеділок підскочила на 2,7%, перевищивши $71 за барель.
Ціна акцій Novo Nordisk, світового лідера з виробництва інсуліну, збільшилася на 6,9% після падіння на 5,3% за підсумками минулого тижня. Європейська асоціація вивчення діабету повідомила, що дослідження відносно побічних ефектів ліків, вироблених Sanofi-Aventis, не планується проводити відносно аналогічного препарату Novo Nordisk.
Папери іспанського Grupo Ferrovial подорожчали на 5,2%. Експерти Macquarie Group підвищили рекомендації для акцій будівельної компанії, що є власником семи аеропортів у Великобританії, до "вище ринку". На думку аналітиків, британський оператор аеропортів BBA Ltd., що є частиною Grupo Ferrovial," навряд чи зіштовхнеться з ризиками рефінансування до 2011 року".
Вартість акцій Holcim зросла на 3,2% на тлі включення паперів у список "найбільш кращих для покупки" аналітиками UBS AG. Серед позитивних для компанії факторів експерти відзначають її "присутність на emerging markets і сильні фінанси".
16 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи зросли в понеділок, виключення склали індикатори Ісландії і Люксембургу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас