Фондові ринки Азії зростають на статданих зі США і підвищенні сировинних цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки Азії зростають на статданих зі США і підвищенні сировинних цін

Фондовий ринок
73
Фондові ринки Азії демонструють зростання у четвер на тлі позитивних статданих про замовлення на товари тривалого вжитку в США і підвищення цін на метали, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific піднявся з відкриття торгів на 0,9% - до 101,74 пункту.
Японський Nikkei додав 1,7%, австралійський S&P/ASX200 - 0,7%.
Лідерами зростання є акції гірничодобувних і високотехнологічних компаній.
"Нам удалося пережити найважчий період кризи завдяки урядовим заходам для усього світу. Я як і раніше впевнений у тому, що відновлення у світовій економіці почнеться із другого кварталу", - відзначив старший аналітик Okasan Asset Management Co. Йосіхіро Іто.
Південнокорейський індекс Kospi виріс на 2,3% після того, як уряд країни поліпшив економічний прогноз на поточний рік. Влада очікує скорочення ВВП на 1,5% замість раніше прогнозованих 2%.
Замовлення на товари тривалого вжитку в США несподівано виросли в травні - на 1,8%, за даними міністерства торгівлі США. Це рекордний підйом із грудня 2007 року, при цьому місяцем раніше було зафіксовано підвищення також на 1,8%.
У той же час аналітики прогнозували зниження показника минулого місяця на 0,9%. Замовлення без урахування транспортного устаткування збільшилися на 1,1%, тоді як експерти очікували зменшення на 0,5%.
Федеральна резервна система (ФРС) США в середу ухвалила рішення щодо збереження цільового діапазону базової процентної ставки від 0% до 0,25% річних. Крім того, американський ЦБ вирішив не змінювати обсяг програми викупу облігацій на суму $1,75 трлн, заявивши, що в цьому немає необхідності, тому що рецесія слабшає.
"Інформація, отримана після засідання FOMC у квітні, підтверджує, що темпи зниження економіки сповільнюються. Умови на фінансових ринках у цілому покращилися за останні місяці", - говориться в документі за підсумками засідання Комітету з відкритих ринків.
Вартість акцій японського виробника дорожньо-будівного обладнання Komatsu Ltd. виросла на 3,5% на тлі позитивної статистики зі США.
Ціна паперів третього за розмірами гірничодобувного концерну світу Rio Tinto Ltd. збільшилася на 3,3% за рахунок підвищення цін на метали на світових ринках.
Котирування акцій Mitsubishi Electric підскочили на 7,2% на повідомленнях японських ЗМІ про те, що компанія планує спорудження сонячних електростанцій у Європі і США.
Японські виробники сільгосптехніки Kubota Corp. і Iseki & Co. готують експансію на китайському ринку, пише газета Nikkei. Папери обох компаній подорожчали на цих новинах більш ніж на 4%.
Курс цінних паперів південнокорейського Samsung Electronics Co., найбільшого у світі виробника телевізорів із РК-екраном, піднявся на 1,7% після того, як влада США оголосила про те, що аналогічна продукція Sharp порушує низку патентних прав Samsung. Комісія з міжнародної торгівлі США може заборонити ввезення низки моделей телевізорів і моніторів Sharp в країну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас