Зростання індексів Європи перевищує 2% після поліпшення прогнозу економіки ОЕСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання індексів Європи перевищує 2% після поліпшення прогнозу економіки ОЕСР

Фондовий ринок
73
Європейські фондові індекси підвищуються в середу після того, як Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) підвищила прогноз зростання економіки для 30 країн-членів уперше за два роки, оскільки спад у США показує ознаки ослаблення.
Сумарний ВВП найбільш промислово розвинених держав світу знизиться на 4,1% за підсумками поточного року, вважають в організації, а в 2010 році - виросте на 0,7%. У березні очікувалося скорочення на 4,3% у 2009 року і на 0,1% - наступного року.
Значення Dow Jones Stoxx 600 з відкриття ринку злетіло на 2,4%, що є рекордним приростом з 1 червня, повідомило агентство Bloomberg.
Проте, з 11 червня цей індекс знизився на 3,8% на тлі побоювання, що вартість акцій збільшилася занадто високо. У цей час коефіцієнт відношення цін акцій компаній, що входять у розрахунки Stoxx 600, до їхніх прибутків становить 25,4, що є максимальним рівнем з березня 2004 року.
"Економічна активність у країнах ОЕСР досягла дна, - заявив генеральний секретар ОЕСР Анхель Гурріа журналістам у Парижі в середу. - Ми передбачимо відновлення, яке буде місцями досить повільним і слабким".
Крім того, позитивний вплив на європейський ринок зробила гарна статистика зі США. Замовлення на товари тривалого вжитку виросли в травні на 1,8%, у той час як аналітики прогнозували зниження на 0,9%. Опубліковані дані вказують на ймовірність ослаблення економічного спаду. ВВП США може повернутися до зростання в другому півріччі 2009 року, а стабільний підйом споживчих витрат може підштовхнути бізнес до підвищення інвестицій і виробництва після того, як запаси продукції на складах суттєво скоротилися.
Котирування акцій однієї із провідних гірничовидобувних компаній світу Rio Tinto Group виросли з відкриття ринку на 4,5% слідом за підвищенням вартості металів.
Ціна паперів Anglo American підскочила на 11% після повідомлення, що швейцарська Xstrata Plc продовжить шукати можливості для переговорів із британською компанією про об'єднання.
Папери німецького SAP AG, найбільшого у світі розробника програмного забезпечення для бізнесу, подорожчали на 3,4% на новинах про позитивні результати Oracle.
Провідний світовий розробник програмного забезпечення для баз даних Oracle за підсумками лютого-травня зафіксував зниження виторгу на 5%, чистого прибутку - на 7%, але, проте, результати перевершили прогнози ринку. Керівництво компанії також вважає, що показники виявилися "значно кращими", ніж очікувалося, і навіть указує на ознаки підвищення попиту останніми місяцями.
Вартість акцій Deutsche Bank виросла на 6,9%. Аналітики Citigroup підвищили рекомендації для найбільшого банку ФРН до "тримати" з "продавати", пославшись на поліпшення прогнозу в сфері інвестиційного банкінгу.
Папери BNP Paribas додали в ціні 5,7% після того, як експерти Societe Generale рекомендували купувати акції французького банку.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 19:26 МСК виріс на 64,17 пункту (2,73%) - до 2417,65 пункту.
Британський FTSE 100 до цього часу піднявся на 55,73 пункту (1,32%), склавши 4285,75 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 70,31 пункту (2,26%) - до 3187,13 пункту.
Німецький DAX з відкриття ринку збільшився на 127,06 пункту (2,7%) і становив 4834,21 пункту.
Усі вісімнадцять основних фондових індексів країн Західної Європи демонструють підвищення в середу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас