Швидке відновлення єврозони від рецесії під загрозою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швидке відновлення єврозони від рецесії під загрозою

Валюта
543
Ділова активність у сфері послуг єврозони ослабла в червні, що становить загрозу для швидкого відновлення регіону від рецесії, незважаючи на стабілізацію ситуації у виробничій сфері.
Дані, опубліковані Markit Economics, свідчать про падіння ділової активності в приватному секторі економіки нижче прогнозованих раніше показників.
Кріс Уілліамсон, головний економіст Markit, відзначає, що червневі дані говорять про зниження темпів відновлення економіки в порівнянні з показниками весни. "Особливо це помітно в сфері послуг, де безробіття, що росте, негативно позначається на попиті", - підкреслює експерт.
У першому кварталі поточного року ВВП єврозони впав на рекордні 2,5% у порівнянні з минулим кварталом і на 4,8% у порівнянні з аналогічним періодом 2008 р.
"Ми очікуємо, що динаміка економічного розвитку буде практично нульовою протягом наступного року", - прогнозує Домінік Брайант, економіст в BNP Paribas, що володіє вітчизняним УкрСиббанком. "Це гірше, ніж показники США і Великобританії та відображає менш агресивні дії влади єврозони відносно монетарної політики, фіскальної політики і підтримки банківського сектору".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас