Тимошенко пообіцяла Дніпропетровську 220 млн. грн. на метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко пообіцяла Дніпропетровську 220 млн. грн. на метро

Казна та Політика
275
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко при перегляді параметрів держбюджету на 2009 рік пообіцяла виділити 220 млн. грн. на продовження будівництва Дніпропетровського метрополітену.
Про це сьогодні повідомив журналістам глава Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар.
За його словами, мова йде про перерозподіл 500 млн. грн., уже закладених у показниках держбюджету на нинішній рік на будівництво Донецького метрополітену. "Донецький і Дніпропетровський метрополітени отримають по 220 млн. грн., інші 60 млн. грн. віддадуть Харківському метрополітену", - цитує Бондаря УНІАН.
У той же час глава Дніпропетровської ОДА не зміг назвати конкретні терміни перерозподілу 500 млн. грн.
Він відзначив, що ситуація з будівництвом метро в Дніпропетровську зараз критична - у місцевих бюджетах міста й області немає коштів для продовження робіт. "На сьогодні борги із зарплати метробудівцям досягли 500 тис. грн.", - сказав губернатор.
12 червня в офіційній відповіді міністра транспорту й зв'язку України Йосипа Вінського на запит голови Дніпропетровської ОДА Віктора Бондаря рекомендується владі області шукати "внутрішні ресурси" для продовження будівництва метро.
"Закон України "Про Державний бюджет на 2009 рік" не передбачає фінансування будівництва й розвитку Дніпропетровського метрополітену", - говориться в листі Вінського.
При цьому міністр відзначає, що питання виділення бюджетних коштів на ці цілі може бути розглянутий під час підготовки змін до держбюджету на 2009 рік шляхом перерозподілу витрат в обсязі 500 млн. грн., передбачених на будівництво Донецького метрополітену.
Дніпропетровський метрополітен зданий в експлуатацію 29 грудня 1995 року. Довжина першої лінії метро становить 7,1 км. Планом розвитку метро передбачено будівництво ще трьох станцій у центрі Дніпропетровська.
З початку 2009 року на підтримку Дніпропетровського метрополітену перераховано 6,314 млн. грн., з яких кошти держбюджету склали 1%, або 67,6 тис. грн.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас