Падаюча інфляція не рятує громадян ФРН від зниження реальних доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падаюча інфляція не рятує громадян ФРН від зниження реальних доходів

Казна та Політика
307
За перші три місяці поточного року реальні доходи працюючого населення Німеччини знизилися в середньому на 0,4 відсотка. Середня в країні базова зарплата дещо перевищила 3 тисячі євро на місяць.
Незважаючи на помітне падіння інфляції, реальні прибутки працюючого населення Німеччини знижуються. Як повідомило 23 червня у Вісбадені Федеральне статистичне відомство, стосовно споживчого кошика прибутків працюючих громадян ФРН за перші три місяці 2009 року впали на 0,4 відсотка порівняно з аналогічним періодом минулого року.
У першу чергу знизилися разові виплати і відрядні оплати. Так, відрядна оплата знизилася в середньому на 4,2 відсотка. А разові платежі, наприклад, відпускні, знизилися на 7,9 відсотка. Базові ставки, навпаки, зросли за той же період на 1,5 відсотка.
Не беручи в розрахунків разові платежі, у першому кварталі 2009 року середня зарплата в Німеччині склала 3108 євро на місяць. Найбільші базові зарплати були зафіксовані в таких галузях економіки, як інформаційні технології й комунікації (у середньому це 4137 євро). Для порівняння в готельній галузі цей показник більш ніж вдвічі нижчий - 1882 євро.
Найдужче падіння зарплат було зафіксовано в обробній промисловості - тут середня місячна зарплата без відрахування податків упала на 2,3 відсотка. Доходи зайнятих у будівельній галузі знизилися на 1,3 відсотка. Багато працюючі в сфері послуг, енергозбереження і адміністрування, навпаки, можуть порадіти підвищенню своїх зарплат. У цих секторах вони зросли, відповідно на 5,9 відсотка, 5,1 відсотка і 4,8 відсотка.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас