Ющенко підписав закон про заборону грального бізнесу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко підписав закон про заборону грального бізнесу в Україні

Казна та Політика
1802
Президент України Віктор Ющенко підписав закон про заборону грального бізнесу в Україні, повідомляє прес-служба глави держави.
Цей закон вводить обмеження щодо здійснення грального бізнесу в Україні, виходячи з конституційних принципів пріоритету прав та свобод людини та громадянина, захисту моральності та здоров'я населення, заборони використання власності на шкоду людині та суспільству.
До суб'єктів ведення господарства, які організовують і проводять на території України азартні ігри, застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу в розмірі вісім тисяч мінімальних заробітних плат з конфіскацією грального устаткування, а прибуток (дохід) від проведення такої азартної гри підлягає перерахуванню до державного бюджету України.
Нагадаємо, закон про заборону грального бізнесу був прийнятий парламентом 15 травня, проте 4 червня Ющенко ветував даний документ. При цьому глава держави заявив, що цей закон є популістським та незваженим. Крім того, Президент підкреслив, що його прийняття приведе до втрати робочих місць і скорочення надходжень до державного бюджету.
Разом з тим Президент запропонував допрацювати закон з метою реальної заборони цієї діяльності на певний період часу до її належного законодавчого врегулювання. У цьому законі повинен бути передбачений чіткий правовий механізм, направлений на усунення соціально-економічних та правових проблем, пов'язаних з забороною грального бізнесу, підкреслював Ющенко.
Втім, ВР знайшла в собі сили подолати вето Президента - 11 червня за повторну заборону грального бізнесу проголосували 390 народних депутатів.
Питання заборони грального бізнесу виникло в Україні після пожежі в залі ігрових автоматів в Дніпропетровську 7 травня ц.р., в результаті якої загинуло 9 осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас