Ринок очікує від ФРС сигналів відносно рівня ставки до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок очікує від ФРС сигналів відносно рівня ставки до кінця року

Фондовий ринок
408
Учасники фінансового ринку очікують, що на цьому тижні керівники Федеральної резервної системи (ФРС), швидше за все, подадуть сигнал про неготовність ЦБ підвищувати базову ставку в найближчі місяці.
Очікування підвищення до кінця 2009 року базової ставки overnight, що становить зараз усього 0-0,25%, упали в п'ятницю, згідно з котируваннями ф'ючерсів, до 47% з 60% тижнем раніше. У попередні тижні ці очікування, навпаки, росли.
За прогнозами, ФРС за підсумками запланованого на вівторок-середу засідання навряд чи зважиться збільшити обсяги покупки U.S. Treasuries і іпотечних паперів, враховуючи деяке поліпшення ситуації в економіці США і на кредитному ринку, пише The Wall Street Journal.
Таким чином, ЦБ, згідно із прогнозами, збереже на цьому тижні нинішню кредитно-грошову політику без будь-яких змін.
Президент Федерального резервного банку Канзаса Томас Хоеніг у п'ятницю сказав, що американський ЦБ розробляє плани щодо згортання безпрецедентних за обсягом фінансових стимулів, введених під час кризи, щоб уникнути прискорення інфляції в умовах поновлення економічного зростання в США.
"Ми влили в систему величезні обсяги ліквідності, - сказав він телекомпанії CNBC. - Якщо зберігати цю ситуацію постійно і тримати ставки на дуже низькому рівні протягом тривалого терміну, ми ризикує одержати сплеск інфляції. Не наступного року, але через 3-4 роки".
Він підкреслив, що мова йде саме про довгострокову політику, і що конкретного плану у ФРС поки немає.
Прибутковість американських довгострокових держпаперів у п'ятницю впала на тлі даних про дефляцію в травні в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на рівні 1,3%. Прибутковість 10-річних облігацій досягла 3,79%.
На тлі зниження шансів на зростання вартості кредитів ФРС у недалекому майбутньому курс долара до ієни впав за тиждень на 2,2%, але виріс до євро на 0,6%.
Індекс S&P 500 піднявся в п'ятницю на 0,3% на тлі непоганих корпоративних новин і на ознаках поліпшення ситуації у світовій економіці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас