Проблемні банки: Який у них обсяг проблемних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: Який у них обсяг проблемних кредитів

6191
БІГ Енергія
За перші два місяці роботи тимчасової адміністрації - з 12 березня по 12 травня - співробітникам банку вдалося стягнути проблемних кредитів на суму 4,58 мільйона гривень. У травні за рахунок погашення основної суми і відсотків за простроченими кредитами було отримано коштів на загальну суму 1,51 мільйона гривень. "Усі гроші були використані на скорочення зобов'язань за соціальними платежами і депозитними програмами банку", - повідомила прес-служба фінустанови. Частку простроченої заборгованості в банку не називають.
Надра Банк
Обсяг проблемної заборгованості за кредитами, що належать до класу безнадійних, у банку "Надра" на початок травня становив 236,8 мільйона гривень. До приходу тимчасової адміністрації (на початок лютого 2009 року) цей показник був у два рази меншим - 114,6 мільйона гривень. "Найбільш проблемними позичальниками банку стали компанії, що працюють у сфері будівництва, нерухомості і що займаються операціями із землею. Ці позичальники були орієнтовані на легкий доступ до грошей", - пояснюють у прес-службі банку. "Надра" у боротьбі з боржниками використовує судову практику, щоправда, поки що істотних результатів це не принесло. "Результати судових засідань затягнуті в часі на невизначений термін. Боржники різними способами уникають процедури примусового стягнення проблемної заборгованості", - визнали в банку.
Укрпромбанк
У банку один з найвищих показників проблемної заборгованості серед фінустанов з тимчасовою адміністрацією. В інтерв'ю "Делу" тимчасовий адміністратор Укрпромбанку Костянтин Раєвський заявив, що більше 40% активів банку - це позики під заставу мережі автозаправних станцій (зокрема, ANP), власником якої є група "Альфа-Нафта". Усі ці кредити на даний момент не обслуговуються. "У групу компаній "Альфа-Нафта", власників мережі заправок, входить близько 60 компаній, які активно кредитувалися в Укрпромбанку і виступали один за одного поручителями. Усі 60 компаній перестали обслуговувати свої кредити з 21 січня 2009 року", - повідомила прес-служба банку з посиланням на Костянтина Раєвського. Загальна заборгованість по цих кредитах становить близько 5 мільярдів гривень.
1 - Банк виплачує 20% депозиту вкладникам-пенсіонерам, сума депозиту яких не перевищує 10 тис. грн.
2 - За депозитними картками з банкоматів і в касі можна одержати 100 грн. на день, за іншими картками - 1000 грн.
3 - У повному обсязі видається тільки зарплата в головному офісі на вул. Б.Хмельницького, 16-22.
4 - З депозитних і зарплатних карток можна зняти 1000 грн., з пенсійних карток - 500 грн., з карткових рахунків, відкритих після 15 травня, зняти можна 15 тис.грн. у касі банку, і 3 тис. грн. у банкоматі.
5 - Відсотки за депозитами виплачуються в розмірі 250 грн. на місяць.
6 - Одержати зарплату можна в касі банку в розмірі 300 грн. на добу, пенсію - 500 грн., відсотки за вкладами виплачуються з лімітом 100 грн., $15 або 10 євро на тиждень по вкладах не більше 5 тис. грн.
7 - Зарплати виплачуються по 100 грн. на день, пенсії - по 500 грн. Відсоток по дійсних вкладах і вкладах, термін яких минув після 16.03.09 - 1000 грн. на місяць із каси банку.
8 - Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
9 - Виплата 10-20% тіла депозиту здійснюється за умови переукладання депозитного договору на решту суми ще на півроку.
10 - Мораторій на задоволення вимог кредиторів не введений.
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Дело"
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас