США - Підсумки торгів: Індекси просіли за підсумками тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США - Підсумки торгів: Індекси просіли за підсумками тижня

Фондовий ринок
105
Торги в США в п'ятницю 19 червня завершилися різноспрямовано, але зазнали втрат за підсумками тижня. Акції нафтових компаній подешевшали через зниження цін на “чорне золото”. А от підбадьорюючі коментарі аналітиків із приводу Microsoft сприятливо позначилися на позиціях компаній високотехнологічного сектору.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average упав на 15,87 пункту, або на 0,2%, до 8540 пунктів. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився зростанням на 2,86 пункту, або на 0,3%, на оцінці 921,23 пункту. “Високотехнологічний” Nasdaq Composite закрився зростанням на 19,75 пункту, або на 1,1%, на оцінці 1827 пунктів.
За минулий тиждень індекс Dow Jones Industrial Average упав на 3%, індекс широкого ринку S&P 500 знизився на 2,6%, а високотехнологічний Nasdaq Composite скоротився на 1,7%.
Торги відкрилися зростанням котирувань акцій, але волатильність на ринку призвела до різноспрямованого руху індексів.
У п'ятницю настав термін погашення різних видів похідних інструментів, включаючи опціони на акції, фондові індекси, ф'ючерси на акції та ф'ючерси на фондові індекси.
Акції Apple виросли за підсумками торгів на 2,6% напередодні виходу на ринок нового iphone, а вартість паперів Microsoft підвищилася на 2,4% після підвищення Goldman Sachs рекомендацій з акцій компанії.
Аналітики відзначають, що в акцій компанії є гарний потенціал зростання завдяки можливому збільшенню доходів компанії від нових продуктів.
Котирування акцій Research In Motion знизилися на 4,7%. Компанія напередодні повідомила, що її прибуток виріс на тлі високих продажів смартфонів Blackberry. А от прогноз розчарував багатьох гравців.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас