Жадібність стала причиною економічної катастрофи США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жадібність стала причиною економічної катастрофи США

Казна та Політика
1845
Надмірна жадібність деяких людей обернулася для мільйонів втратою заощаджень і сприяла початку "економічної катастрофи" у США, заявив офіційний представник Білого дому Роберт Гіббс.
Слова Гіббса пролунали на тлі справи про мільярдера-фінансиста Аллена Стенфорда, який звинувачується в шахрайських операціях на суму 8 мільярдів доларів.
Раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення, що члени сім'ї Стенфорда і його друзі "вчинили велике шахрайство, засноване на неправильних обіцянках" і сфабрикованих даних за минулі роки, з метою обману інвесторів. Судовий процес над передбачуваним шахраєм відкрився у федеральному суді штату Вірджинія в п'ятницю.
"Чи ця справа, чи попередні справи, свідками яких ми стали в останні місяці, ... (але) є ті, чия надмірна жадібність украла в мільйонів людей їх заощадження і створила ... економічну катастрофу ... у нашій країні", - цитує Reuters слова Гіббса.
За даними Комісії із цінних паперів і бірж США, Stanford International Bank, власником якої є техаський мільярдер-фінансист Аллен Стенфорд, протягом 15 останніх років здійснював шахрайську схему, засновану на продажі депозитних свідчень, що гарантували високий відсоток прибутковості. Інвестори купували ці папери, повіривши в обіцянки "неймовірних і необґрунтовано високих ставок відсотка".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас