Місія МВФ може роздумати приїжджати в Київ, і погіршить прогноз по ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ може роздумати приїжджати в Київ, і погіршить прогноз по ВВП

Фондовий ринок
53
Запланований на 24 червня візит місії Міжнародного валютного фонду в Україну перебуває під загрозою зриву через дії влади країни. Про це повідомило джерело в адміністрації українського президента. МВФ стурбований відсутністю офіційних оцінок динаміки ВВП, а також квазіфіскальним дефіцитом, який формується в Нафтогазі. Міжнародний валютний фонд не виключає можливості погіршення прогнозу зниження ВВП України в 2009 році з 8% до 12%.
Сьогодні ж проблеми українського енергетичного монополіста розглядають у Брюсселі в рамках засідання газової координаційної групи за участю представників Росії, України і Євросоюзу. У Європі стурбовані проблемою поставок російського газу через Україну і навіть включили це питання в повістку саміту ЄС, який відкривається в столиці Бельгії сьогодні.
Сума, заявлена українськими підприємствами для відшкодування ПДВ за 5 місяців 2009 року, склала 19,3 млрд. грн. Однак після перевірки декларацій виявилося, що приблизно 3,5 млрд. грн. були задекларовані безпідставно. У першу чергу ПДВ повертають підприємствам металургійної галузі та зернотрейдерам.
Світові ринки як і раніше перебувають під тиском, що відображається і на динаміці вітчизняних ринків. Українські індекси знижуються 4-й день поспіль, чого не було вже давно.
Президент України Віктор Ющенко підкреслює, що курс національної валюти стабілізований. "Це те, у чому ринок бідував, і завдяки діям НБУ на міжбанку ми досягли результату", - сказав глава держави. Відповіддю на його слова стало підвищення курсу національної валюти до долара і євро. Курс закриття на міжбанку - 7,63 - 7,64 гривні за долар, євро - 10,63 - 10,65 гривень.
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас