Український ринок акцій у середу закрився зниженням, випливаючи за світовою динамікою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій у середу закрився зниженням, випливаючи за світовою динамікою

Фондовий ринок
117
Українські індекси в середу закрилися зниженням на тлі негативної світової кон'юнктури. ПФТС-Індекс упав на 1,27% - до 427,23 пункту. Індекс "Української біржі" - на 3,06%, до 1025,18 пункту.
"Українські торговельні майданчики дотримуються загальносвітової динаміки - основні світові торговельні майданчики перебувають у негативній зоні за винятком японського індексу Nikkei225, який закрився на рівні +0,9%. Світові фондові ринки перебувають, як і раніше, у стані невизначеності. Вплив на світові торговельні майданчики зробило зміцнення долара стосовно основних світових валют", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик інвестгрупи "ТАСК" (Київ) Вадим Ємець.
Начальник відділу торгівлі цінними паперами ІК "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко відзначив агентству, що ринки продовжували падіння протягом усього дня невеликими темпами. За його словами, найбільше знецінилися ліквідні папери - банківські, металургійних компаній і "Укрнафти"; пропозиція продовжує переважати в більшості "блакитних" фішок.
За даними інвесткомпанії "Аструм Інвестмент Менеджмент" (Київ), усі акції, що формують індекс "Української біржі", знизилися, за винятком "Центренерго", який закінчив день без змін у ціні.
"Очікувана корекція нарешті відбулася, і, швидше за все, буде тривати, тому що позитивних факторів ми не спостерігаємо", - підсумував Грищенко.
Ринок єврооблігацій у середу залишився без істотних змін.
"Сьогодні котирування в суверенному секторі значних змін не зазнали. У корпоративному сегменті в основному були присутні покупці. Папери Укрсиббанку з погашенням в 2010 році підросли на 25 б.п., Приватбанк-12 показав зростання в 2%. П'ятирічний CDS котирувався на рівні 1850 б.п.", - повідомив агентство трейдер відділу боргових інструментів "Трійка Діалог Україна" Олександр Ублінскіх.
На ПФТС на "ринку заявок" у середу угод не було.
На ринку "котирувань" звалилися ціни акцій Райффайзен Банку Аваль - на 12%, Укрсоцбанку - на 8,47%, Алчевського меткомбінату - на 8,33%, Стаханівського вагонобудівного заводу - на 7,41%, банку "Форум" - на 5,97%, Харцизького трубного заводу - на 4,35%, "Укрнафти" - на 3,7%, Маріупольського заводу важкого машинобудування - на 2,38%, Полтавського гірничозбагачувального комбінату (ГЗК) - на 2,22%. Подорожчали акції Луцького автомобільного заводу - на 5,56%.
За даними інвесткомпанії "ТАСК" (Київ), серед українських акцій лідерами торгів за обсягами укладених угод на ПФТС сталі: акції "Укрнафти" - укладено шість угод на загальну суму 373,8 тис.грн, Укрсоцбанку - п'ять угод на загальну суму 280,4 тис. грн, Райффайзен Банку Аваль - п'ять угод на загальну суму 175,4 тис. грн.
На ПФТС у середу укладені угоди на загальну суму майже 30,644 млн грн.
На "Українській біржі" у середу лідером падіння стали акції Луцького автомобільного заводу - зниження на 10%, Укрсоцбанку - на 4,51%, Стаханівського вагонобудівного заводу - на 3,12%, "Укрнафти" - на 3%.
Знизилися також акції Алчевського меткомбінату - на 2,52%, "Азовсталі" - на 2,05%, Райффазен Банку Аваль - на 1,95%, банку "Форум" - на 1,83%.
Зросли в ціні акції Ясинівського коксохімічного комбінату - на 0,86%.
За даними аналітиків "ТАСК", серед українських акцій лідерами торгів за обсягами укладених угод на "Українській біржі" стали акції Укрсоцбанку - 149 угод на загальну суму 1,46 млн грн, "Урнафти" - 41 угода на загальну суму 1,1 млн грн, Райффайзен Банк Аваль - 50 угод на загальну суму 638,9 тис. грн.
На "Українській біржі" у середу укладені угоди на суму більш ніж 6, 077 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас