Падіння S&P 500 за 2 дні стало рекордним із квітня, ф'ючерси в середу зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння S&P 500 за 2 дні стало рекордним із квітня, ф'ючерси в середу зростають

Фондовий ринок
132
Американські фондові індекси втратили у вівторок більше 1%, при цьому дводенне падіння Standard & Poor's 500 стало рекордним із квітня.
Причиною цього стала погана звітність Best Buy і зменшення котирувань акцій сировинних виробників на побоюваннях можливої зупинки економічного відновлення, повідомило агентство Bloomberg.
Проте котирування ф'ючерсів у середу демонструють зростання: вересневі контракти на S&P 500 до 8:24 МСК додали 0,25%, на Dow Jones до 8:20 МСК - 0,19%.
"Припущення, що економіка розвернулася, і що ми збираємося побачити нове зростання, було дещо передчасним, - відзначає головний трейдер MTB Investment Advisors Кларенс Вудс. - Ралі було занадто сильним і занадто швидким".
Ціна акцій найбільшої у світі мережі магазинів побутової електроніки Best Buy упала за день на 7,3%. Компанія скоротила чистий прибуток у першому фінансовому кварталі на 15% через витрати на реструктуризацію і зменшення продажів на тлі слабких споживчих витрат. Прибуток за квартал, який завершився 30 травня, склав $153 млн, або 36 центів розраховуючи на акцію, у той час як виторг збільшився на 12% - до $10,1 млрд. Продажі через магазини, що працюють не менше 14 місяців, у сукупності з інтернет-продажами скоротилися на 6,2%. Опитані Thomson Reuters аналітики оцінювали в середньому прибуток Best Buy на рівні 34 цента на акцію при виторзі в $10,12 млрд.
Папери Freeport-mcmoran Copper & Gold подешевшали на 5%, нафтової компанії Occidental Petroleum - на 4,1% слідом за зниженням вартості міді та нафти.
Крім того, акції найбільшої телефонної компанії США AT&T втратили 1,7% після того, як аналітики Barclays погіршили рекомендацію для них до "на рівні ринку" з "вище ринку". Крім того, вони понизили рейтинг для всієї сфери телефонних послуг США до "нейтрально".
На початку торгів 16 червня американський фондовий ринок зростав на сприятливих даних з ринку житла. кількість новобудов у США в травні виросла на 17% і склала 532 тис. будинків у річному вирахуванні, у той час як аналітики прогнозували підвищення всього на 5,9%.
Однак тенденція змінилася на негативну після того, як професор економіки Нью-йоркського університету Нуріель Рубіні заявив, що економіка не відновиться до кінця поточного року, і наступне зростання буде слабким.
Крім того, президент США Барак Обама сказав, що безробіття в країні виросте до 10% до кінця поточного року.
Головний економіст Goldman Sachs Group Inc. Джим О'ніл уважає, що фінансові ринки можуть продемонструвати падіння протягом найближчих тижнів на побоюваннях, що уряди деяких країн можуть згорнути антикризові програми.
"Я не здивуюся, якщо те, що почалося вчора як корекція, протриває кілька тижнів, - сказав він. - Ринки одержували занадто великі уливання. Зараз вони втрачають частини уливань, і спочатку ситуація буде розвиватися непередбачено".
У той же час акції Nucor подорожчали на 2,4%. Другий за розмірами сталевиробник США прогнозує збиток у другому кварталі нижче, ніж очікують експерти. Крім того, компанія заявила про збільшення обсягу замовлень.
Індекс Dow Jones Industrial Average у вівторок знизився на 107,46 пункту (1,25%) - до 8504,67 пункту.
Standard & Poor's 500 зменшився за підсумками торгів на 11,75 пункту (1,27%), склавши 911,97 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite за день опустилося на 20,2 пункту (1,11%) - до 1796,18 пункту.
З початку поточного року зниження Dow Jones становить 3,1%. У той же час S&P 500 додав цього року 0,97%, Nasdaq - 13,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас