Зведений індекс акцій країн Азії в середу падає 3-й день поспіль, Nikkei зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зведений індекс акцій країн Азії в середу падає 3-й день поспіль, Nikkei зростає

Фондовий ринок
55
Зведений індекс акцій країн Азії в середу падає третю торговельну сесію поспіль слідом за зниженням вартості акцій гірничовидобувних компаній і банків на побоюваннях, що відновлення світової економіки може сповільнитися, повідомило агентство Bloomberg.
Причиною для такої стурбованості стала, зокрема, заява президента США Барака Обами про те, що безробіття в країні виросте до 10%.
Індекс MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, з відкриття ринку опустився на 0,4% - до 101,65 пункту. За останні три дні він втратив 3,4%. Проте, з п'ятирічного мінімуму, зафіксованого 9 березня, індикатор додав 44%.
"Деякі учасники торгів фіксують прибуток, оскільки ринок виріс занадто швидко, - відзначає Наокі Фудживара з Shinkin Asset Management. - Ми не можемо очікувати повного відновлення вартості сировини доти, поки не виросте попит".
Японський індекс Nikkei 225 піднявся до 8:15 МСК на 0,7%, австралійський S&P/ASX до цього часу знизився на 1,7%, гонконгський Hang Seng - на 1,3%.
Вартість акцій найбільшої у світі гірничовидобувної компанії BHP Billiton зменшилася на 3% на очікуваннях, що вона планує придбання інших компаній.
"Усюди ходять чутки, що вони проводять велику угоду", - заявив глава відділу кредитних досліджень National Australia Bank Майкл Буш.
Падіння цін на мідь викликало зниження котирувань паперів підприємств, що випускають цей метал, зокрема, китайського Jiangxi Copper (на 2,9%).
Акції Mitsubishi, що половину виторгу одержує від торгівлі сировиною, подешевшали на 1,1%, Alumina - на 4,9%.
Крім того, знижуються папери австралійських банків: Westpac Banking (на 2,6%), Australia & New Zealand Banking Group (на 2,1%) і Commonwealth Bank of Australia (на 1,3%). Офіційні представники уряду країни заявили, що поки ще занадто рано говорити, що економіка уникла рецесії.
У той же час японський фондовий ринок демонструє в середу підйом завдяки зростанню цін акцій девелоперів після того, як аналітики Morgan Stanley поліпшили рекомендації для галузі. Так, вартість паперів Sumitomo Forestry підскочила на 11%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас